RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaugen øker satsning i Kina

Sist oppdatert:
Rederiet I.M. Skaugen og Morits Skaugen jr. øker nå satsning på land i Kina og kjøper seg inn i verkstedsbedrift.
I.M. Skaugen sikter seg nå inn mot nok et joint-venture-prosjekt på det kinesiske fastlandet. Rederiet fortsetter dermed sin ekspansjon i Kina med investeringer på landbasert industri.

I.M. Skaugen satser nå 12,2 millioner dollar mot å få en eierandel på 50 prosent i verkstedsselskapet Zhangjiagang Shenghui Chemical Machinery Co. (ZSHCM). Selskapet produserer stålstrukturer til raffinerier og petrokjemisk industri og skip. Selskapet har hovedkontor i byen Zhangjiagang i Jiangsu-provinsen, som ligger omkring 2 timer nordøst for Shanghai.

Ifølge Skaugen er det kinesiske selskapet en av få produsenter av utstyr og komponenter som brukes i cargoanlegget på Skaugens nye skipserie.

To tredjedeler av Skaugens investering vil bli brukt til ekspansjon, mens den siste tredjedelen går til betaling av andelen i den eksisterende virksomheten.

ZSHCM har pr. i dag 250 ansatte og forventes å oppnå en omsetning på 100 millioner yuan i 2006. Driftsmarginen har i snitt ligget på 10 prosent ifølge Skaugen de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere