RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skavlan mener legene er for snille

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Lege Jørgen Skavlan mener leger må våge å si nei til pasienter som vil sykmeldes. Han mener legene har gått altfor langt i å lytte til pasientene.

- Vi er kommet i en situasjon der pasienten selv av og til nærmest regulerer sin egen sykmelding, og hvor legene sjelden våger å si nei, sier Jørgen Skavlan, som er spesialist i allmennmedisin, til Aftenposten.

Skavlan har ofte opplevd å være sterkt uenig med pasienter som mener de må ha 100 prosent sykmelding, og han etterlyser et system som bistår og hjelper legen i dilemmaene rundt sykefravær. Etter 20 år og titusener av pasienter har han selv bare få ganger opplevd at Nav har stilt spørsmål ved hans sykmeldinger eller uførevurderinger.

- Dette er for viktig til å overlate til legen og pasienten alene. Vi burde hatt svært kompetente fagpersoner som kunne veiledet og satt spørsmål ved legenes vurderinger.

- Både Nav og vi leger må begynne å ta ansvar i forhold til utgiftene i velferdssamfunnet, sier han, og er i motsetning til Legeforeningen, positiv til det svenske systemet med normerte sykmeldingsperioder.

Han mener tiden er overmoden for å endre våre holdninger til krav og rettigheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere