RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skavlan skadet seg med kniv

(MTG)
Det gikk for seg da Jenny Skavlan var med på videoinnspilling. Se resultatet.

(SIDE2): Klovner i Kamp og Apollo har lenge skapt elsk/hat-furore i den alternative rockescenen i Norge under navnet Yoga Fire. Men gruppen, med det ferske medlemmet Posen, er i ferd med å sive opp fra undergrunnen via sin nye singel «Superkul med kniv», akkompagnert til en «larger than life»-musikkvideo som kan beskrives som «Fear and Loathing in Las Vegas» og «Pirates of the Carribean» møter «Rovdyr» og «True Romance».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Det har blitt et eklektisk sammensurium av stilarter som fortjener å bli sett flere ganger, forteller vokalisten Dansken stolt til 730.no.

- Det er mange bakhistorier her, blant annet en om (trommeslageren) Posen, som plages av demoner fra fortiden som trigges av konas misbruk, som igjen skyldes hans alkoproblemer. Det hele er altså en ond sirkel i regi av hjelp eller demonene.

Som om det ikke er skummelt nok, så dør og begraves gitaristen Apollo alias Apen, og som om det ikke er skummelt nok, så har regissøren Lasse Gretland tidligere skutt to begravelsesscener for artister som i etterkant begge har gått bort.

- At Apen her går i torva er derfor meget forstyrrende, mener Dansken.

- Vennene hans burde henge mye med ham utover og fortelle ham hyggelige ting de tidligere ikke har fått sagt, før det er for sent. Ikke ta ham for gitt.

Under innspillingen gikk det ille med videoens gjest Jenny Skavlan, som endte opp med å bli knivkuttet i virkeligheten.

- Jeg husker ikke hvordan det skjedde, men jeg tror Jenny kranglet med Posen om hvem som er mest kjent, og så plutselig sprutet blodet. Det blødde kraftig, men Doktor'n (synth) fikk limt henne sammen.

Premiere: Se Yoga Fires farlige knivlek med Jenny Skavlan!

Ideen til «Superkul med kniv» kom etter at Dansken kjøpte en stor samekniv på turné, og sjonglerte med den i bandbussen mens han sang at han var superkul med kniv. Dette våpenet og redskapet han alltid har vært fascinert av.

- Da jeg var liten ble jeg speider fordi jeg elsket kniver, og jeg har alltid brukt mye tid og penger på kniver, sier Dansken til 730.

Platen, som beskrives som «det vanskelige førstealbumet», og som foreløpig ikke har et navn, kommer i salg 28. september. Samtidig med lanseringen kan Yoga smykke seg med tittelen Beste norske artist, ifølge MTVs norske nominasjon, som også inkluderer Maria Mena, Paperboys, Röyksopp og DonkeyBoy.

- Yoga Fire er jo et levende eksempel på at verden er urettferdig. Hvor er for eksempel Datarock?, spør Dansken nesten retorisk, men minner om at Yoga lenge har vært på mange «rasshølturneer» uten betaling, mens andre artister har «svevet på hype».

Dansken vil ikke bare takke produsentene og regissøren for videoen, men også alle som bor i Kalvåg og som stilte opp.

- Dette lokalsamfunnet er en fantastisk gjeng med ja-mennesker. Det var som å være i utlandet, vi fikk så bra behandling, og vi gleder oss for å spille en gratiskonsert der i høst.

Video: Se Aksel Hennie kaste skjorta for Yoga Fire

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere