*Nettavisen* Nyheter.

Skavlan skjenker gjestene

Baren er åpen for gjestene i Fredrik Skavlans «Først og sist». Det fungerer fint, ifølge NRK-produsent.

06.08.05 00:05

(SIDE2:) - Dette er en praksis vi har hatt lenge, og som har fungert fint, sier produsent Jon Ola Sand.

Fredag ble det kjent at programmet «Karaoke-TV» på NRK har servert alkohol til fire dansere mellom 13 og 15 år som skulle delta i programmet.

NRK beklager på det sterkeste fadesen.

- Det er ingen uenighet om hvilken politikk vi har på dette området. Dette skal ikke skje, sier fungerende kringkastingssjef Vidar Nordli-Mathisen til TV 2 Nettavisen.

Også hos Skavlan
Men «Karaoke-TV» er ikke det eneste programmet der man tilbyr gjestene et glass alkohol. Også før, under og etter Fredrik Skavlans «Først og sist» får gjestene anledning til å nyte et glass vin eller øl om de vil.

NRK-produsent og fungerende underholdningssjef Jon Ola Sand avviser imidlertid at dette er en generell policy for alle NRKs underholdningsprogrammer.

- Vi ser ikke noe problem i å tilby voksne mennesker et glass i ny og ne. Det har ikke forekommet problemer av noen art i forbindelse med dette, sier Sand.

- Men vil ikke alkohol få gjestene til å slappe litt mer av i et så personlig program som Skavlans?

- Vi har ikke noe ønske om å dytte i folk alkohol. Dette er en form for høflighet. Vi ønsker selvfølgelig ikke berusede folk i sendingene. Få benytter seg av tilbudet, og de som gjør det, velger å ta et glass i etterkant av sendingen, sier Sand.

Vanlig skikk
Det er ikke uvanlig å tilby TV-gjester et glass vin eller øl. I TV 2 er det et fåtall av produksjoner der det serveres alkohol, men også her er det aktuelt i såkalte «latenight»-show.

- I de produksjonene der vi tilbyr gjester et glass vin eller øl, er vi eller produksjonsselskapet selvfølgelig påpasselige på at det ikke skal serveres til mindreårige, sier fungerende informasjonssjef i TV 2, Jørund Rasdal Unneland.

NRK gjennomgår nå rutinene for «Karaoke-TV».

- I denne saken har det skjedd en glipp, og det er bare å legge seg flat. Det er en selvfølge at folk under 18 ikke skal få tak i alkohol hos oss, sier Jon Ola Sand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.