RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SLIPPER KRITIKK: Den profilerte NRK journalisten Fredrik Skavlan slipper noen offisiell kritikk fra Kringkastingsrådet. Det ble konklusjonen etter torsdagens behandling av Skavlans intervju med partileder i Sverigedemokratene Jimmie Åkesson fredag 27.mars.
SLIPPER KRITIKK: Den profilerte NRK journalisten Fredrik Skavlan slipper noen offisiell kritikk fra Kringkastingsrådet. Det ble konklusjonen etter torsdagens behandling av Skavlans intervju med partileder i Sverigedemokratene Jimmie Åkesson fredag 27.mars. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Skavlan slipper kritikk i Kringkastingsrådet

Sist oppdatert:
Kringkastingsrådet vedtok ikke en egen, kritisk uttalelse om Fredrik Skavlans omstridte intervju med Jimmie Åkesson.

Oslo (NTB): Det ble klart etter voteringen torsdag ettermiddag: 11 av 14 medlemmer i Kringkastingsrådet ville ikke kritisere Skavlan-intervjuet. To ville kritisere Skavlan for å ha vært ufin og respektløs mot Åkesson.

«Rådets medlemmer ønsket ikke å avgi en særskilt uttalelse om innslaget, men viser til rådets debatt og forutsetter at også de kritiske synspunktene som framkom under debatten, tas til etterretning av NRKs ledelse og redaksjonen som produserer Skavlan-programmene», heter det seg i Rådets uttalelse.

Les også Erik Stephansens blogg: Formålsløs debatt etter dårlig Skavlan-intervju

Under debatten fikk Skavlan kritikk av flere for å ha behandlet Jimmie Åkesson annerledes enn han behandler andre politikere.

- Det er forskjellen mellom Norge og Sverige som er det sentrale, interessante, og sørgelige i denne saken, sa Elin Ørjasæter under debatten i Kringkastingsrådet. Hun mener at det er et stort demokratisk problem i Sverige at Sverigedemokraterna blir fryst ut av den svenske offentligheten.

- Jeg tror gjerne at dere ble utsatt for et massivt press fra svensk opinion om at det var udemokratisk å slippe inn Jimmie Åkesson, sa Elin Ørjasæter og la til:

- Du viser for det norske og svenske folk at det er lov å oppføre seg annerledes overfor Sverigedemokraterna enn overfor andre, sa Ørjasæter. Hun kritiserte Skavlan for å dra opp kommentarer som partimedlemmer hadde sagt i 2002, og at han ikke hadde latt Åkesson snakke ut.

- Det er jeg personlig skuffet over, sa Ørjasæter til Skavlan. Hun mener at Skavlan ikke drev kritisk journalistikk, men populistisk journalistikk.

- Gjennom kroppsspråk og glefsing måtte Skavlan svare på kritikken han fikk om at Åkesson fikk stille i programmet, sa leder i Kringkastingsrådet Per Edgar Kokkvold.

Skavlan selv sa at den andre, og kritiske delen av intervjue med Åkesson, har det svenske folk sett mange versjoner av i andre sammenhenger. Skavlan mener, og fikk delvis støtte i, at det var kontrasten mellom personlige spørsmål rundt Åkessons sykdom, og de svært kritiske spørsmålene til Sverigedemokratenes politikk, som fikk folk til å reagere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere