*Nettavisen* Nyheter.

Skei Grande: - En vond rapport

Oslo (NTB): - Det er soleklart at liv kunne ha vært reddet på Utøya, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun sier politiets egenevaluering nå står i et underlig lys.

Hun betegner rapporten som vond lesning, og svært tung for de pårørende. Partilederen er veldig glad og lettet over at Alexandra Bech Gjørv var så åpenhjertig som hun var.

- Jeg oppfatter dette som en veldig grundig og ærlig rapport. Det føles ikke som noe er skjøvet under teppet. Jeg tror hun i dag sa rett ut det som mange av oss har fryktet, sier Skei Grande.

Hun legger til at politiets egenevaluering kommer i et underlig lys etter det som ble presentert av kommisjonens leder om svikt i mange ledd, fra topp til bunn i politiet.

- Jeg håper nå regjeringen så raskt som mulig legger en tidsplan, slik at vi systematisk kan kvittere ut de 31 forslagene som kommisjonen står bak. Dessuten må vi få en grundig stortingsmelding, som må bli behandlet før valget. Det er en kjempeutfordring å snu den kulturen vi fikk avdekket i dag, sier Skei Grande. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.