Gå til sidens hovedinnhold

Skeiv messe i Ellingsrud kirke

Sist søndag var det trygt både for "rette og skeive"med en tur i kirken. En gudstjeneste i glede over mangfoldet blant mennesker.

Ellingsrud: Messe med feiring av et fargerikt mangfold har etter hvert blitt en tradisjon i kirken på Ellingsrud. En feiring med søkelyset på lesbiske, homofile, transkjønnede og andre som føler de ikke passer inn i de vanlige samfunnsnormene.

Gabriellas sang

Både prest, kirke og sangvalg bar fargene som symboliserer et fargerikt mangfold. Og før dagens tekst fortalte Anne Marie Dyrud om sin lange vei ut av "skapet".
Jeg hadde vært gift og hadde to barn. Å få seg en kjæreste av samme kjønn i voksen alder var ikke lett. Men stort sett har det vært bare positive reaksjoner, sa Anne Marie Dyrud og overlot mikrofonen til Susanti Vaagen Standahl.
Hun sang Gabriellas sang, med tekst av Helen Sjøholm.

" Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans
Jag vill känna att jag levt mitt liv "

Skeive messer

Også i fjor ble det arranger skeiv messe, og håpet er å få til en årlig feiring av det fargerike mangfold.
Tidligere hadde de Regnbuegudstjenester her i Ellingsrud kirke. Dette var en mer stillferdig markering i samarbeid med Åpen kirkegruppe, forteller prest og leder for Åpen kirkegruppe, Gard H. Nielsen.
Han er selv homofil og synes det går greit å jobbe innenfor de rammene som kirken setter.
Det er viktig for mange at vi er tydelige på at det er greit å være skeiv i kirken, og at du trygt skal kunne være den du er. Hit skal du kunne komme og holde kjæresten din i hånda, uten at noen ser rart på deg, sier Klara Midlang var den andre presten under kveldens messe.

God stemning

Skeiv messe er ingen dyster forestilling. En heller uformell og munter tone var gjennomgående.
Mindre muntert ble det ikke da organist Johan Wallace avsluttet med en parafrase over "Store sterke karer".

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud