RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skepsis til lovendring

Sist oppdatert:
Opposisjon, organisasjoner og Orkla er alle skeptiske til Kulturministerens forslag om å øke grensen for nasjonalt medieeierskap til 40 prosent.

Det er kulturminister Valgerd Svarstad Haugland som forslår å øke grensen for nasjonalt medieeierskap fra 33 til 40 prosent, i stedet for de 49 prosentene som kulturmeldingen foreslår.

Ifølge Dagens Næringsliv møter forslaget motbør fra flere hold. Schibsted er skuffet over at ministeren ikke foreslår å øke til 49 prosent, mens Orkla Media vil beholde dagens grense på 33. Forslaget møter også skepsis fra opposisjon og Norsk Journalistlag. Høringsnotatet om lovendringene skal sendes ut etter jul.

– Dette forslaget kommer ikke som noen stor overraskelse. Vi synes det er skuffende at man ikke går opp til 49 prosent. Vi hadde håpet regjeringen ville følge opp det de signaliserte i sitt Sem-utspill, sier konserndirektør Birger Magnus i Schibsted til DN.

Schibsted har tidligere gitt uttrykk for et ønske om å få mulighet til å kunne kjøpe seg større.

– 40 prosent betyr at det er en større begrensning enn det ville vært med 49 prosent. Hvilke praktiske konsekvenser en slik endring vil få, gjenstår å se. Vi har ikke prosjekter som gjør at vi umiddelbart kommer til å benytte oss av en lovendring, sier Magnus.

- Vi synes 33 prosentgrensen er et fornuftig nivå, og ser ikke noen grunn til å øke grensen på nasjonalt nivå. Jeg ønsker ikke å kommentere ytterligere før jeg har sett hele kulturmelding i sin helhet, sier direktør Kjell Johnsen i Orkla Media, Dagspresse.

Heller ikke Eierskapstilsynet, som tidligere har gått sterkt imot en eventuell økning av grensen til 49 prosent, er positivt til forslaget, melder DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere