RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Utlysningsteksten til stillingen som politimester i Vestfold er skrevet på nynorsk.
Utlysningsteksten til stillingen som politimester i Vestfold er skrevet på nynorsk.

Søker etter politimester i Vestfold - på nynorsk

Sist oppdatert:
Politiet følger bare lover og regler.

«Stillinga som politimeister i Vestfold politidistrikt er ledig og vert lyst ut som konstitusjon med tiltreding frå det tidspunkt Politidirektoratet avgjer, og inntil vidare, men ikkje lenger enn til 31. desember 2015.» står det i utlysningen i Aftenpostens papirutgave torsdag.

- Følger Målloven
Vestfold må med trygghet kunne sies å være en av landets minst «nynorske» fylker. Dermed var Nettavisens egen etterforskning i gang. Første «avhør» ble gjort av Politidirektoratet.

- Hvorfor er denne stillingsannonsen på nynorsk? Det er ingen kommuner i Vestfold som bruker nynorsk?

- Politidirektoratet bruker både nynorsk og bokmål i kommunikasjon med publikum. Regler for dette finner du i «lov om målbruk i offentleg teneste», også kalt Målloven. Kunngjøringer, som denne, er rettet mot hele landet, er forklaringen fra Politidirektoratet til Nettavisen om hvorfor nynorsk er brukt i dette tilfellet.

- Noe geografiforvirret
En som vet en del om hva som skjer i Vestfold, er Torgeir Lorentzen, ansvarlig redaktør i avisen Gjengangeren i Horten. Han har følgende kommentar da Nettavisen tar kontakt:

- I lokale stillingsannonser bør nok Vestfold være garpegenitivfri sone. Når det er sagt, fremstår offentlige etater i sine annonser av og til en smule geografiforvirret både østpå og vestpå. Så dette er vi vant til, og jeg tviler på at det utløser voldsomme demonstrasjoner i gatene, sier en lattermild redaktør.

Fra politi til dommer
Avtroppende politimester i Vestfold, Rune Bård Hansen, begynner i ny jobb som lagdommer i Agder lagmannsrett. Usikkerheten knyttet til ny struktur i politidistriktene gjorde at han valgte å bytte beite da muligheten ga seg, skrev Tønsbergs Blad i juni.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere