RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker kvinner til jaktfilm

Sist oppdatert:
Er du jaktinteressert kvinne, og ikke redd for å stå foran et kamera? Her er greia for deg.

I samarbeid med Bergans, Viking, Icom, Janus, Kvinnherad kommune og Jerven holder Åkrafjorden jakt på å spille inn en ny film om hjortejakta i Kvinnherad og Etne. Denne gang med spesiell fokus på kvinnelige jegere, en film som skal distribueres ut i Europa.

Det er Jens Lindskog og Tor Kvandal som står bak Åkrafjorden jakt.

- I den forbindelse ønsker vi å danne et jaktlag bestående av 6-8 damer kommende sesong, sier Lindskog.

- Vi har gjort avtaler med et par damer allerede, men trenger flere. Eneste kravet er at du har bestått storviltprøven. Laget følges av en kjentmann og opplæring gis underveis. Dette blir en trygg, morsom og lærerik opplevelse for alle. Dersom etterspørselen blir stor, prøver vi å danne flere kvinnelige jaktlag. Deretter er målsettingen hvert år å få til egne jaktlag bestående av damer, forteller han videre.

I snart fire år har Lindskog og Kvandal tilbudt hjortejakt i områder som betegnes som det beste i Norge. De har opplegg som passer for alle, uansett erfaring, fysisk form, alder og kjønn. Du betaler dagspris, som inkluderer hytte, jakt og kjentmann, samt hjelp til å slakte og bære ned dyret.

- I 2006 var det 22 mann som skjøt sin første hjort hos oss, sier Jens Lindskog, - flere av disse var førstegangsjegere. Tilbakemeldingene var svært gode. Ryktene om positive opplevelser spres, og stadig flere blir tiltrukket av jaktformen og området. Men vi har omtrent bare mannlige jegere og vil gjerne ha med flere damer.

En annen stemning
Lindskog legger ikke skjul på at et av motivene er å øke kundemassen. Men når det er sagt, så mener han at kvinner på jaktlaget gir en ekstra positiv dimensjon og fører til en annen stemning. - Det er gøy å jobbe med damer, sier han. - De er meget behjelpelige, lærevillige og ydmyke. De få damene som har vært med kan bekrefte at hjortejakt er en opplevelse verdt. Dette har vi bestemt oss for å dokumentere på film. Ønsket er å få flere damer interessert i jakt generelt, og gjerne hjortejakt.

Hvis du er kvinnelig jeger og kan tenke deg å være med, ta kontakt med tilbyder Åkrafjorden jakt. Du vil få spesialpris på jakta, samt en hyggelig overraskelse fra sponsorene bak jaktfilmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere