RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker langs elvebredden

Foto: 1881.no (1881.no)
Sist oppdatert:
Helgelandskvinnen i 60-årene har vært savnet siden klokka 20 søndag.

Bilen hennes ble funnet hensatt og spesielt parkert på en parkeringsplass nær elva Røssåga som renner gjennom Korgen sentrum i Hemnes kommune i Nordland.

Nytt omfattende søk
- Vi planlegger nå et nytt søk som vil pågå hele dagen. Vi går bredt ut, men konsentrerer oss om å følge elven fra der bilen sto parkert til elevutløpet. En strekning på 1 mil, opplyser politioverbetjent Roar Tøgersen, til Nettavisen.

Mandag var et Sea King-helikopter fra redningssentralen i Bodø med på leteaksjonen. Tirsdag skal 25 mann gjøre et mer omfattende søk langs elvebredden. Politiet vurderer også å bruke dykkere for å gjøre søk i elven.

Politiet har vært i kontakt med venner og familie til kvinnen. Ingen av dem har observert henne siden i 20-tiden søndag kveld. Hun var heller ikke der hun bor da politiet forsøkte å oppsøke henne hjemme. Politiet vil også gjøre et nytt søk i dette området tirsdag.

Stengte vanntilførsel
Den forsvunne kvinnen er i 60-årene. Politiet har ingen indikasjoner på at det har hendt henne noe, utover at bilen hennes ble funnet hensatt og at ingen vet hvor hun er.

Politi med hundepatruljer lette mandag kveld langs elva Røssåga. Norsk Folkehjelp bisto med søk med båt, skriver Helgeland Arbeiderblad. Ved 21.30-tiden mandag avsluttet politi og letemannskap søket etter den savnede for natten.

- Vi har lett i hele elva fra Korgen og ned til elvemunningen der elva renner ut i Sørfjorden, uten resultat. Vi har hatt båter ute som ha lett i elva og langs begge sider, og letemannskap med hunder som har gått langsmed elvebredden. I tillegg har Statnett stengt av vanntilførselen fra kraftmagasinet, slik at vannstanden sank betraktelig. Likevel har vi ikke funnet noe, sa operasjonsleder Egil Pettersen ved Helgeland politidistrikt til Nettavisen mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere