RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søket etter islandske fiskere avsluttet

Sist oppdatert:
Ålesund (NTB): Letingen etter de tre islandske fiskerne som ble meldt savnet utenfor Stad onsdag ettermiddag, er avsluttet.

- Vi har ikke lenger noe håp om å finne dem i live, og det er så dårlig vær at det ikke lar seg gjøre å lete i området. Men vi ber selvsagt fartøy som passerer i farvannet være oppmerksomme og si fra hvis de ser noe, sier vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB torsdag kveld.

Storm og høy sjø førte til at kystvaktskipet KV Bergen torsdag morgen måtte snu før det kom fram til leteområdet. Fartøyet gikk inn til Ålesund og vil tidligst kunne være framme utenfor Stad fredag ettermiddag dersom været skulle bli bedre. Det er også en medvirkende årsak til at leteaksjonen avblåses.

Islendingene ble meldt savnet etter at fiskebåten deres forliste 270 kilometer nordvest for Stad. En fjerde islandsk fisker ble berget og brakt til Ålesund. Det ble funnet vrakgods i sjøen, samt en tom flåte.

HRS berømmer de involverte redningsmannskapene for innsatsen onsdag kveld, og sier at det på grunn av værforholdene var på grensen til det som regnes som forsvarlig. Et Orion-fly fra Luftforsvaret, en fiskebåt og to redningshelikoptre bisto i søket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere