Ski-ess i manneblad

Vibeke Skofterud trosser trenerens magefølelse, og har takket ja til å la seg avbilde lettkledd av FHM.

15.09.05 13:20

(SIDE2): I løpet av høsten håper den profilerte skiløperen å debutere som forsidepike. Dette har flere norske idrettskjendiser gjort før henne med blandet hell.

Hennes trener, Egil Kristiansen, sier han ikke har noen god magefølelse for dette oppdraget, skriver Aftenposten.

- Jeg skal ha på meg undertøy, og så lenge det hele skjer fullt og helt på mine premisser, så har jeg ingen betenkeligheter med å stille opp, sier Skofterud til avisen.

Ifølge FHM s redaktør skal bildene tas i slutten av september, og at de kanskje trykkes i oktober. Han mener Skofterud kan gi kule bilder og et kult intervju.

Dette er ikke første gang Skofterud kaster klærne. I 2003 stilte hun opp for VG som undertøysmodell. Da fikk hun ifølge avisen så mange henvendelser fra menn at hun måtte få hemmelig telefonnummer.

Kritiserte lettkledde bilder
I vinter var Skofterud en av langrennsjentene som gikk ut og kritiserte tysk TV for de hadde filmet dem mens de skiftet etter målpasserring.

- Jeg tenker ikke på kameraene, men vi tar ikke av oss klærne for å komme på TV. Vi gjør det for å unngå å bli syke. Det er mer vesentlig å vise bilder av løpere som går i mål, enn av løpere som skifter, uttalte Skofterud i etterkant.

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen gikk enda lengre i sin kritikk av at langrennsjentene ble filmet mens de bare var iført undertøy.

- Hvis vi vil drive i pornoindustrien, er det jo folk som går inn i den frivillig. Det vil ikke vi, sa en oppgitt Håkensmoen til VG i vinter.

Nå kaster altså Vibeke Skofterud klærne foran kamera nok en gang. Hun er for øvrig ikke den eneste.

Flere lettkledde kjendiser
For noen år tilbake stilte kulekjører Kari Traa opp på noen svært sexy bilder for bladet Ultra Sport. Dette var i forkant av OL i Salt Lake City og hun fikk ekstremt mye oppmerksomhet for disse bildene.

– De følger tiden. Jeg tror de hadde vekket større reaksjon for noen år siden. Men jeg vet det vil komme både positive og negative reaksjoner. Men jeg bryr meg ikke om hva folk synes, uttalte Traa den gang.

En annen langrennsutøver, Ingvild Engesland, har tidligere kastet klærne fir bladet «Lek». Bildene av henne kan du se ved å følge lenken under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.