Gå til sidens hovedinnhold

Skiføre i Oslo

Nå kan du snart gå på ski i Oslo. Sjekk føret her!

Fredag kveld blir det kaldt igjen og det er ventet snø fra lørdag morgen.

Det kan føre til at Oslo Skisenter på Grefsen kan få nok snø til å åpne bakkene sine. Kommer det litt mer snø, så kan det hende at de resterende nedfartene i Tryvann Vinterpark også blir åpnet.

Snøen i helgen kan også føre til at det blir nok snø i Oslomarka til at man kan spenne på seg skiene.

Åpent i Tryvann
I Tryvann Vinterpark trenger de ikke så mye mer snø, men først og fremst kulde for å få åpnet resten av anlegget.

- Vi trenger litt mer snø, men først og fremst kulde for å få produsert snø. Hvis det skulle komme som natursnø, så trenger vi en meter, sier anleggsansvarlig Mads Mørch ved Tryvann Vinterpark til Nettavisen.

Tryvann Vinterpark produserer snø for øyeblikket, men jo kaldere det er jo mer snø får de produsert. De satser på å åpne ytterligere to heiser i løpet av neste uke.

- Jeg tror vi skal greie å få åpnet to heiser til i løpet av begynnelsen av neste uke, mot midten av neste uke. Det blir Tryvannskleiva og den nye heisen, Hyttli, sier Mørch.

Om det blir gode forhold fremover avhenger av været.

- Det blir gode forhold hvis kulda holder seg, men hvis det blir mildt igjen så blir det ikke så bra. Vi merker store forskjeller på gode vinterdager og dager med plussgrader og regn når det gjelder besøkende. Det er ikke noe galt med etterspørselen, men tilbudet. Men vi håper at februar og mars blir bra, sier Mørch.

Når det gjelder langrenn, er det også gode muligheter for at løypene kan bli kjørt opp i helgen.

- Med tanke på langrenn, så er det meldt et snøfall i morgen, så jeg tror vi kommer til å kjøre opp løyper på skogsbilvei. Men det er delvis skiforeningen og delvis Oslo kommune som har ansvaret for å kjøre opp løyper, sier Mørch.

Man trenger mer snø i skogsløypene, for å dekke over stubber, men på skogsbilvei så trenger man omkring 30 centimeter. For øyeblikket er det rundt 10 centimeter. Det er ventet 10-15 centimeter lørdag.

Grefsen åpner snart
Snøen i helgen kan også føre til at Oslo Skisenter på Grefsen kan få åpnet en av sine heiser til neste uke.

- Vi har prøvd å lage snø der lenge, men det har vært for varmt. Nå skal det bli kaldt nok, og da skal vi prøve og få i gang en Trollvann-heis. Det blir kaldt nå og til og med tirsdag, så vi håper vi kan få i gang den heisen i løpet av uka som kommer, sier daglig leder Peer Bakke ved Oslo Skisenter til Nettavisen.

Bakke synes vinteren hittil har vært snodig, men håper at de kan få åpnet snart.

- Dette har vært en eksepsjonell snodig vinter, og det har vært for varmt i høyden. Så selv om det har vært kaldt i bunnen, så er det for varmt i høyden, sier Bakke.

Skisenteret trenger litt mer snø før de kan åpne anlegget.

- Det er veldig bra grunnarbeid, så 20 centimeter til, så er vi i gang. Hvis det ramler ned, så starter vi heisen umiddelbart. Da er det bare å trykke inn den grønne knappen, avslutter Bakke.

Oslomarka
Hvis det kommer 10-15 centimeter snø i Oslomarka, så kan det bli fint skiføre flere steder. Men det lønner seg å sjekke nettsiden først.

Fra fredag kveld blir det kaldt igjen, og i morgentimene lørdag begynner det å snø.

- Med ytterligere 10-15 centimeter snø som meteorologene spår for helgen, så blir det fine skimuligheter mange steder, skriver skiforeningen.no fredag.

Ifølge nettsiden er det skimuligheter i snøsikre områder som indre deler av Sørkedalen og Lommedalen, Nordmarka nord og Krokskogen.

- Også i de lavereliggende områder er det mulig å prøve skiene på ubrøytede skogsbilveier og på åpne områder med jevnt underlag, skriver skiforeningen.no.

Skiforeningen ber folk være forsiktige ettersom det er isete og hardt under det tynne snølaget.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg