OSLO (Nettavisen): - Nå er vi i rute. Løypebasene er i gang med å kjøre opp spor, og selv om det er begrenset med snø foreløpig, kan de ivrigste prøve skiene, sier kommunikasjonssjef Trine Rom Giving til Nettavisen.

Skiforeningens egne bilder fra Vestmarka i Asker dokumenterer at den første snøen har lagt seg og at arbeidet med å preparere løyper er i gang. Skiforeningen er forberedt på at denne snøen fort kan forsvinne, men tar det som et tegn på at vinteren er på vei:

- Vi jubler i dag, sier Giving til Nettavisen.

Skiforeningen har lagt ut sin første førermelding for skiføret i Oslomarka:

«For en morgen! Nattens og morgenens snøfall har farget store deler av Marka hvit, og på Brovoll har vi pakket en 3 kilometers runde. På Solli i Asker har vi pakket løypa inn til Myggheim, og vi pakker også en runde på Ringkollen. 10-15 cm er ikke rare greiene å preparere på, men har du lyst på en forsmak på vinteren bør du skynde deg ut. Det snør fortsatt og temperaturen ligger rundt null, men den skal stige og det vil ventelig slå over på regn utover formiddagen. Løypesålen er ikke særlig tykk, så det er nok fornuftig å ikke ta i bruk de beste skiene i dag», heter det i føremeldingen.