Gå til sidens hovedinnhold

Skihytte tagget ned: «Norge for normen»

Nazitegn og teksten «Norge for normen» har møtt turgåere på Skjetten de siste dagene. Skihytta har blitt tagget ned igjen - for fjerde gang på fire år.

- Innholdet i tagging er avskyelig og svært lite sammenfallende med skiklubbens holdninger og intensjoner. Vi har mange hundre dugnadstimer i året for å holde klubben i gang, og vi begynner å bli dyktig lei av at noen ødelegger for frivillig arbeid for barn og unge, sier leder for Strømmen og Lillestrøm skiklubb, Helge Lundberg, til Romerikes Blad.

Har anmeldt saken
Det var mandag kveld at Lundberg ble varslet om taggingen ved skihytta i Bråteveien på Skjetten. Han fikk en mms-melding fra en av jentene i skiklubben som var på løpetur i området, med bilde av en rekke hakekors på framsiden og den ene kortveggen av hytta.

- Jeg rakk ikke å sjekke opp saken før på onsdag, men da oppdaget jeg raskt at det sto elendig til der. Det er tagget masse nazisymboler på dører og vinduer, og på døren står det i tillegg med svart skrift «Norge for normen». Vi i skiklubben prøver så godt vi kan å holde området pent og hyggelig, og det er veldig kjedelig at slike ting skal ødelegge - både for klubben og for alle som ferdes i området, sier Lundberg.

Han anmeldte forholdet til politiet onsdag kveld, og de bekrefter overfor Romerikes Blad at det var tagget cirka 25 hakekors på hytta på dette tidspunktet.

- Fjerde året på rad
Det første lederen av Strømmen og Lillestrøm skiklubb tenkte da han fikk bildemeldingen av den nedtaggede skihytta, var ifølge han selv «å nei, ikke nå igjen». I år er det fjerde året på rad han får melding om hærverk nettopp her.

- I fjor ble det i tillegg til taggingen også skutt i veggen med et grovkalibret våpen, og i forfjor ble det tagget og gjort innbrudd i hytta. Jeg vet ikke hvorfor det skjer her gang på gang, men jeg håper og tror det er snakk om tilfeldig hærverk. Det er mye ungdom som samler seg i området på kveldstid på sommeren, og dessverre hender det ting går litt over styr for noen. Jeg vil ikke spekulere i om det er ungdom står bak denne gangen, men det politiske budskapet stikker i hvert fall ikke dypt, så vi utelukker det ikke, sier Lundberg

Han forteller at klubben så fort som mulig vil male over taggingen, men innrømmer at det blir mye heft for dem.

- Vi vil på ingen måte at dette skal bli et tilholdssted for pøbler, og derfor vil vi starte jobben med å male hytta på nytt rett over helg. Det blir jo selvsagt en del ekstra arbeid for folk som allerede jobber frivillig, og dessuten må vi nå ha et styremøte for å diskutere hvordan vi skal få bukt med problemet, sier Lundberg.

Hogde ned trær
Etter at skihytta flere ganger tidligere har blitt utsatt for lignende hendelser, har skiklubben allerede satt i gang noen tiltak for redusere mulighetene for hærverk.

- Vi har i samarbeid med grunneier forsøkt å hogge ned en del trær som skjermet innsynet til hytta fra veien, slik at det skulle være lettere å bli oppdaget. Det har dessverre ikke hjulpet mot tagging og slike ting, men vi har i hvert fall fått de voksne menneskene som dumpet søpla si på parkeringsplassen vår til å slutte med det, sier Lundberg.

Hva som må til for å slutt på taggeproblemet ved skihytta, er han foreløpig usikker på, men han oppfordrer nå publikum til å melde ifra hvis de ser noe mistenkelig.

- Jeg håper brukere av lysløypa og andre som er i området bryr seg nok om dette til å melde ifra. Jo tidligere vi får vite om slike hendelser, jo større er sjansen for at vi kan slippe flere i framtiden, avslutter Lundberg.

Les flere saker hos Romerikes Blads nettutgave her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her