RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skikkelig Software Innovation-smell (Ny)

Sist oppdatert:
Software Innovation og Per Kveim klarte ikke å levere innenfor guidance i fjerde kvartal. Selskapet kom med en skikkelig goodwill-smell til investorene
Software Innovation fikk en omsetning på 124 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, mot 196 millioner kroner i 2001. Selskapets driftsresultat før spesielle poster (EBIT) endte på minus 5 millioner kroner i fjerde kvartal 2002 sammenlignet med 30 millioner kroner i fjerde kvartal 2001.

Driftsresultatet før avskrivninger og spesielle poster (EBITDA) endte på 2 millioner kroner for fjerde kvartal 2002, mot 42 millioner kroner i fjerde kvartal 2001.

Selskapet har også tatt nedskrivninger med til sammen 123 millioner kroner. Etter dette er konsernets goodwill på 83 millioner kroner. Dermed blir tapet før skatt i kvartalet på hele 142,3 millioner kroner.

Håper på bedring

På presentasjonen onsdag sa Software Innovation-sjefen Per Kveim at utviklingen i IT-markedet var høyst usikker. Derfor var han forsiktig med guidingen fremover. Han sa likevel dette:

- Under forutsetning av at markedet ikke endrer seg, vil vi med dagens produksjonstakt - og vi slipper å foreta restruktureringer - ha en bedre margin i år enn i fjor.

For Software Innovation er det særlig det viktige lisenssalget som har sviktet. Av de totale inntekter i fjerde kvartal 2002 utgjorde lisenssalget 13 millioner kroner, mot 48 millioner kroner i 2001. Konsulent- og tjenestesalget utgjorde til sammen 94 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, mot 131 millioner kroner i 2001. Konsulentdivisjonen bidro med 59 millioner kroner i omsetning i kvartalet, sammenlignet med 85 millioner i fjerde kvartal 2001.


Bedrer kontantstrømmen

Software Innovation bedret kontantstrømmen i fjerde kvartal. Bedringen var på 7 millioner kroner, etter at 16 millioner kroner ble betalt ut i skatt.

Bedringen skyldes primært en positiv utvikling av kundefordringer, skriver selskapet i en melding. Det er også vanlig for selskaper som bygger ned virksomheten at kontantstrømmen bedres i en periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere