RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skikkelig trykk i Statoil-kursen

Sist oppdatert:
Statoil-kursen løftet seg kraftig etter klokken 13 onsdag. Dollar-styrking og rykter dro opp kursen til Olav Fjell & Co i Statoil
Statoil løftet seg kraftig onsdag, og oppgangen startet etter klokken 13.00. Aksjen var rundt 15-tiden opp rundt 4 prosent, men falt tilbake noe mot slutten av handelsdagen onsdag. I løpet av dagen hadde Statoil-kursen blitt dyttet opp 4,8 prosent.

iMarkedet har snakket med Statoil for å høre om de kjenner bakgrunnen til oppgangen. IR-sjef Lars Troen Sørensen i Statoil sier til iMarkedet at det ikke er noen nye nyheter ute fra selskapet.

- Dette er ikke noe fra oss som tilsier kursoppgangen, sier Sørensen til iMarkedet.

Dollar-oppgang og rykter

En av årsakene som oppgis av markedsaktørene onsdag skal være den sterke dollaren mot kroner.

I tillegg til dette påpekes det at meglerhuset Enskilda skal ha kjørt et case på gassmulighetene til Statoil i Nordsjøen. Meglerhuset har den siste tiden fokusert på de skjulte verdiene i både Hydro og Statoil.

Enskilda mener at verdsettingen av verdiene i Hydro og Statoil er for beskjeden og ikke tar hensyn til reservene.

Norse aktive

I sommerstilla på Oslo Børs var meglerhuset Norse mest aktiv på kjøpersiden, med en andel på 40 prosent. Etter Norse fulgte Credit Suisse First Boston, med Enskilda bak disse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere