RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiller barn og narkomane med gjerde

Foto: Espen Sele (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Naboene vil ikke ha rusmisbrukere vandrende rundt i nabolaget til alle døgnets tider.

Stavanger kommune har kjøpt opp en bolig nederst i Normanns gate mot Verksgata, og gjort det om til en rehabiliteringsinstitusjon for rusmisbrukere.

Naboene har tidligere uttrykt sin bekymring til kommunen, ettersom eiendommen tidligere fungerte som et hospits for narkomane.

En obstruksjon er satt opp for å avlaste trafikk gjennom Normanns gate, og rusmisbrukerne må nå gå rundt for å komme seg opp.

- Var ikke trygt for barn
Tanken bak det to meter høye gjerdet er å skjerme nabomiljøet i Normanns gate hvor det bor mye barn. Naboene vil ikke ha rusmisbrukere vandrende rundt i nabolaget til alle døgnets tider.

- Jeg har funnet sprøyter i postkassen, mellom brevene. En gang satt noen inni et smug her og satt sprøyten rett i armen, sier en av naboene, som ikke ønsker å bli navngitt, til RA.

RA har også pratet med andre naboer, som kan bekrefte tendensene.

Mer fra Nettavisen:

Tidligere fungerte boligen som et hospits for narkomane, og at det nå flytter inn nye rusmisbrukere, synes ikke resten av nabolaget noe om.

- Dette er trist. Vi har brukt masse ressurser på et område som allerede har vært belastet med rusmisbruk, og nå har det kommet flere narkomane. Det er ikke bare misbrukerne som kommer, men også de som skaffer dem dopen, sier naboen.

Han er først og fremst redd for at barna kan komme negativt ut av det, og sier at det så å si bare bor barnefamilier i gaten.

At gjerdet nå plutselig er på plass, kom som en overraskelse for ham.

- Jeg er positivt overrasket over at gjerdet har blitt satt opp. Dette vil tvinge de narkomane å gå fra sjøsiden for å komme til bygget, og ikke gjennom et nabolag med barn og unge, forteller han.

Prøveordning
Eli Karin Fosse i levekårsavdelingen i Stavanger kommune har vært med å utvikle ordningen, men mener mye av skepsisen er uberettiget.

- Boligen var jo som kjent et hospits tidligere, men er nå blitt til en døgnbemannet, kommunalt driftet bolig for tidligere rusmisbrukere. De nye beboerne kommer ikke til å by på problemer, men gjerdet er likevel satt opp som en midlertidig prøveordning slik at de to partene kan møtes på mellomveien, forklarer Fosse.

- Kan det hende at narkogjerdet stigmatiserer rusmisbrukerne ytterligere?

- Om ett år skal vi revurdere om gjerdet trengs, men til nå har naboene sendt så mange bekymringsmeldinger at vi har måttet veid opp behovene, svarer hun.

Fosse sier at de nye beboerne vil bli gjort oppmerksomme på hva som er bakgrunnen for veggen.

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere