Gå til sidens hovedinnhold

Skiløper falt 200 meter

Skiløperen hadde nesten nådd toppen på Kavringtinden i Lyngen da han raste utfor fjellsiden.

Østerriker som mandag ettermiddag ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge etter å ha falt ned en fjellside på Kavringtinden i Lyngen i Troms, er nå erklært død.

- Mannen døde av skadene han pådro seg, sier seniorrådgiver ved UNN, Tor Øydvin, ifølge avisen Framtid i Nord

Da mannen kom til sykehuset mandag kveld var tilstanden livstruende.

Mannen var sammen med et følge på åtte andre skiløpere og befant seg nær toppen på fjellet da ulykken skjedde.

- Han mistet fotfestet og gikk kast i kast ned fjellsiden. 200 meter lenger ned stoppet ferden. Han ble liggende bevisstløs og hardt skadd, med flere brudd, opplyser vaktleder Bente Skogmo Stjernholm ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Nettavisen. De fikk melding om ulykken klokka 14.05, melder Nordlys på nett.

Hentet med helikopter
Klokka 16 fikk hovedredningssentralen melding om at den skadde mannen var hentet ut fra fjellet og brakt til sykehus. Det var et Sea King redningshelikopter som ble satt inn i redningsaksjonen. En redningsmann ble firt ned til den skadde, som deretter ble heist opp i helikopteret.

- Det var dårlig sikt, mye vind og turbulens fra fjellsiden, noe som gjorde redningsaksjonen utfordrende, sier Skogmo Stjernholm.

En alpin redningsgruppe fra Troms sto i beredskap nede i dalen, men deres innsats ble ikke nødvendig.

Populær for toppturer
Kavringtinden ligger like sørvest for Lyngseidet, halvannen times kjøring fra Tromsø, og er en topp på 1289 meter over havet. Den er et populært mål for toppturer på ski med moderate til vanskelige ruter ned, ifølge Den norske turistforenings fjellsportgruppe.

Kommentarer til denne saken