RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiløper borte i fjellet

Foto: Hans Inge Moan (Arbeidets Rett)
Sist oppdatert:
Politiet igangsatte leteaksjon etter bekymringsmeldinger fra folk som var i kontakt med en finne som dro til fjells for å være der i tre måneder.

Politiet i Holtålen lette i fjellet etter en finsk statsborger som la ut på skitur 2. februar - uten å finne spor etter ham.

Mannen ble observert på Hessdalskjølen i flere dager i månedsskifte januar-februar. 2. februar oppsøkte han Nils Aasen i Asengrenda i Haltdalen og spurte om han kunne få parkere bilen sin der. Han var brukbart utstyrt med ski og pulk og fortalte at han skulle på en tre måneders lang skitur i Øggdalen.

Sterk kulde og uvær
Siden finnen dro i vei fra Aasengrenda for et par uker siden, har det vært sterk kulde og mye uvær i fjellet. På bakgrunn av bekymringsmeldinger fra folk som var i kontakt med mannen før han dro til fjells, oppsøkte politiet i Holtålen sammen med en kjentmann fra Ålen Røde Kors onsdag 16 setrer og hytter i Aasmarka, Øggdalen og Ledalen - uten å finne spor etter finnen.

Politiet kjenner mannens identitet. Han er finsk statsborger i slutten av 40-årene og bosatt i Stockholmsområdet i Sverige.

Ikke meldt savnet
- Vi har via Kripos vært i kontakt med svensk og finsk politi. Ifølge opplysninger vi har fått, er han ikke meldt savnet. Han har fortalt at han skulle være borte lenge, sier politiførstebetjent Stein Bjørnli ved Holtålen lensmannskontor til Arbeidets Rett.

Politiet oppfordrer folk som ferdes i fjellet til å sjekke setrer og buer om mannen kan oppholde seg innendørs.

Les flere saker hos Retten.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere