*Nettavisen* Nyheter.

Skilsmisse smittsomt hos menn

En ny undersøkelse viser at sjansene for at menn tar ut separasjon øker dersom de opplever skilsmisse blant kollegaer.

16.02.04 13:17

Det er svenske forskere som har studert hvordan skilsmisser på jobben påvirker kollegaer. Resultatene viser at det bare er menn som blir påvirket av skilsmisser blant kollegaer. Kvinnene drar straks hjem og pleier forholdet ekstra for å få det til å blomstre, skriver Dagsavisen.

Mennene reagerer stikk motsatt. Dersom en mann opplever at alle hans gifte mannlige kollegaer på jobben skiller seg i løpet av et år, har han fem ganger større sjanse for å bli skilt selv i løpet av kort tid. Dersom en femtedel av kollegaene skiller seg, øker risikoen med 40 prosent.

- Kvinner og menn møtes overalt, også på arbeidsplassen. Dette er et minefelt – spennende, men farlig. Men uansett tror jeg man skal tenke seg godt om før man skiller seg, og ikke gjøre det ut ifra hva andre gjør, sier overlege og samlivsekspert Åsa Rytter Evensen til Dagsavisen.

Piker vin og sang
Årsaken er ifølge undersøkelsen at de nyskilte bare viser fram glansbildet av sitt nye liv, med "piker vin og sang." Mannlige kollegaer begynner dermed å se ekstra kritisk på sitt eget ekteskap.

Ønsker du minst mulig fare for ekteskapet er det best å jobbe på samme sted, viser undersøkelsen. Da tør du ikke flørte så mye og sjansen for et varig ekteskap øker med 50 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.