RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilt og hjemme til 3-årsdagen

Foto: ROYAL CHILDRENS HOSPITAL (AFP)
De siamesiske tvillingene Krishna og Trishna skal nå adopteres bort.

Søstrene Trishna og Krishna er født som siamesiske tvillinger, og hang fram til forrige måned sammen ved hodet.

Etter en 31 timer lang operasjon, der 16 leger deltok, ble de to skilt fra hverandre i november. Operasjonen var vellykket og mandag dro de to søstrene fra Royal Children's Hospital i Melbourne, Australia, i tide til å feire treårsdagen sin i dag tirsdag, melder theage.com.

Kritisk
- Vi er veldig lykkelige over fremgangen deres. Jeg ser fram til å se dem leve lange og lykkelige liv, det er mitt ønske for dem, sier nevrokirurg Wirginia Maixner.

Jentene er fra Bangladesh, men ble hentet for to år siden for å opereres i Australia. De to jentene delte hjernevev, blodkar og nyrer.

Legene fryktet en stund at Krishna ikke ville klare seg eller at hun ville få hjerneskade som følge av operasjonen, men begge to har nå altså forlatt sykehuset i god behold.

- Det er utrolig. Krishna har våknet og hun laget prompelyder med munnen til meg. Hele sykehuset ler, sa jentenes barnepleier Moira Kelly til avisen Sydney Morning Herald etter operasjonen.

Bursdag
Når jentene kommer til hektene skal de adopteres bort.

Deres biologiske mor Lovely Mollic etterlot de siamesiske tvillingene på et barnehjem i Dhaka i India. Etter hvert som de ble eldre kunne ikke barnehjemmet ta vare på dem mer og i 2007 hentet en australsk veldedighetsorganisasjon dem til Australia for å skille dem.

Selve bursdagsfeiringen i tirsdag, blir en rolig affære - med to kaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere