*Nettavisen* Nyheter.

Skimmer fikk tre år for millionsvindel

Her viser politietterforsker Axel Johansen fra politiets skimminggruppe hvordan skimmingutstyr fungerer. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

En 50 år gammel bulgarer er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for å ha tappet 700 norske bankkort for 2,3 millioner kroner.

22.10.15 07:32

I Oslo tingrett erkjente mannen alle forhold han var tiltalt for, skimming av 700 norske bankkort for totalt 2,3 millioner kroner i perioden august 2010 og desember 2011, melder Aftenposten.

At mannen tilsto alt er bakgrunnen for at han slapp unna med tre års fengsel. Retten mente i utgangspunktet at fire år og fire måneder var en riktig straff. Mannen forklarte i detalj hvordan han kopierte bankkort på Østlandet og fikk hjelp til å tømme dem for penger i Mexico.

50-åringen fra Bulgaria ble i mai 2013 dømt til fire års fengsel i Tyskland for fem tilfeller av skimming. Norsk politi begjærte ham utlevert straks han hadde sonet ferdig.

I tillegg til de 700 kortene han klarte å misbruke, er han dømt for 21 mislykkede forsøk på å skimme kort til en samlet verdi av 1,1 millioner kroner.

De fleste minibankene hvor det ble installert skimmingutstyr, tilhørte DNB, og 50-åringen er dømt til å betale banken nesten 2,1 millioner kroner. I tillegg må han betale Sparebank 1 og Nordea 230.000 kroner.

Mannen sier selv at han ikke visste hvor store beløp kortene han skimmet ble tømt for, men at han ble lovet 25 til 30 prosent av fortjenesten. Ifølge dommen fikk han aldri det han var lovet, men «måtte mase for å få 1000 euro innimellom».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag