Gå til sidens hovedinnhold

Skimming avdekket på Lime-butikker

Politiet mener å ha avdekket bruk av falske betalingsterminaler i flere Lime-butikker.

Politiet opplyser ifølge NRK at det allerede i sommer ble oppdaget bruk av såkalte spøkelsesterminaler i fire butikker i Lime minipris-kjeden.

De falske betalingsterminalene brukes til skimming, det vil si kopiering av informasjonen på betalingskortene. Denne informasjonen kan senere brukes til svindel.

- Fellesnevner for sakene er at kunder har vært på Lime-butikker og kjøpt småting. Terminalen er ikke koblet opp til betalingssystemet, og beløpet er ikke trukket fra kundenes konto. I stedet er magnetstripen kopiert, sier politiførstebetjent Inger Johanne Neset, leder skimming- og ID-gruppa i Oslo-politiet, til NRK.

Flere banker som NRK har vært i kontakt med, forteller at også de har hatt mistanke om bruk av falske terminaler i Lime-butikker.

– Når du kommer til kassen og betaler, vil du møte en helt vanlig betalingsterminal. Men du vil sannsynligvis bli bedt om å bruke magnetstripen, sier assisterende informasjonssjef Johannes Stenwig i Nordea.

Den falske terminalen er ikke koblet opp mot betalingssystemet. Denne kopierer informasjonen fra magnetstripen. Etter å ha dratt kortet, får man gjerne beskjed om at terminalen ikke virker, og at man må bruke en annen i stedet. (©NTB)

Kommentarer til denne saken