Skinnefeil årsak til togulykke i Frankrike

Foto: Reuters/GONZALO FUENTES (NTB Scanpix)

En feil på togskinnene var årsaken til ulykken sør for Paris fredag, opplyser de franske statsbanene.

Det var en metallskinne som holdt to spor sammen som hadde løsnet og forårsaket ulykken, ifølge de franske statsbanene (SNCF) melder BBC. Tidligere har samferdselsminister Frederic Cuvillier utelukket at ulykken kan ha skyldes en menneskelig svikt.

Lørdag formiddag var det meldt om seks døde og 30 skadde. De døde var fire menn og to kvinner, i alderen mellom 19 og 82 år, ifølge franske myndigheter.

– Toget kjørte i 137 kilometer i timen, noe som er under fartsgrensen på 150 kilometer, sier samferdselsminister Frederic Cuvillier ifølge 20mintes.fr.

– Neppe menneskelig svikt

Allerede tidlig lørdag sa han at det var neppe var en menneskelig svikt som førte til at hurtigtoget sporet av sør for Paris fredag.

– Heldigvis handlet lokomotivføreren lynraskt ved å varsle umiddelbart, noe som forhindret en kollisjon med et annet tog som kom samme vei bare få sekunder senere. Så det var ikke menneskelig svikt, sier Frederic Cuvillier til AFP.

Travel helg

Samtidig som myndighetene startet arbeidet med å finne årsakene til ulykken, gikk Frankrike inn i en av sine travleste helger i forbindelse med markeringen av Frankrikes nasjonaldag 14. juli, også kalt Bastilledagen.

Foreningen for togreisende (AVUC) fordømmer i en uttalelse franske statsbaners bruk av «foreldet utstyr» og hevder at mange tog burde ha vært byttet ut.

Frankrikes president François Hollande besøkte fredag kveld ulykkesstedet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.