*Nettavisen* Nyheter.

Skip til Gaza plukket opp aktivister i Hellas

New York (NTB-AFP): En seilbåt med pro-palestinske aktivister med kurs for Gazastripen har tatt med seg flere personer og forsyninger i internasjonalt farvann sør for Kreta.

17.10.12 17:06

Den svenske båten Estelle seilte først fra Sverige til Napoli. Deretter fortsatte den sørøstover og nådde internasjonalt farvann utenfor Kreta tirsdag. Båten er nå på vei fra Hellas til Midtøsten, foreløpig med beregnet ankomst til Gaza lørdag.

Blant passasjerene er stortingsrepresentant Aksel Hagen (SV), samt parlamentarikere fra Spania, Sverige og Hellas. Målet er å bryte den israelske blokaden og bringe humanitær hjelp til det palestinske området. Tidligere aksjoner har endt med at båtene er blitt stanset av israelske soldater og tvunget til land i Israel.

Denne gangen har Israel skrevet brev til FN med anmodning om at både FNs generalsekretær og Sikkerhetsrådet forsøker å stanse ferden.

«Jeg ber generalsekretæren, Sikkerhetsrådet og alle ansvarlige medlemmer av verdenssamfunnet om straks å ta skritt for å stoppe denne provokasjonen», sa Israels FN-ambassadør Ron Prosor i et brev til Ban Ki-moon og lederen for Sikkerhetsrådet, Gert Rosenthal fra Guatemala, tirsdag.

Prosor sier at det ikke er noen humanitære produkter som ikke tas inn i Gaza fra Israel, og at aktivistene heller burde tenke på den humanitære krisen i Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.