Gå til sidens hovedinnhold

Skippertak på bryggekanten

Når skientusiastene putter skismøringen i sekken, pakker båtfolket poleringskluter og slipemiddel for å sette kursen mot brygga. Påsken er en tid for skippertak.

NEDRE BEKKELAGET: "L'esprit" ligger på slipen, i skyggen av den strålende sola. Pål E. Torkildsen står på dekk, og kaster et blikk over sin gamle, franske dame. Hun har ligget på Padda på Nedre Bekkelaget siden hun var ny i 1968.

Vårrituale

Torkildsen har allerede satt i gang med årets båtpuss. Det viser seg nemlig at han og undertegnede har noe til felles, nemlig deadline.

Jeg må bli ferdig til 1.april, da kan vi ikke ligge og okkupere slipen lengre, sier han.

Han er rask med å forsikre om at båtpussen er ren hygge, og at han på ingen måte er stresset.

Det er som et lite vårrituale dette med båtpuss, med de samme menneskene og de samme båtene. Kjentfolk kryper frem fra presenningene, og alle de gamle skipperskrønene blir som nye igjen, sier han.

Dyre leker

Og han rekker ikke si mer, før nettopp en gammel kjenning kommer traskende langs brygga. Han undrer seg over hvorfor vår mann ikke har byttet ut propellen sin med en slik han nettopp har anskaffet seg.

Men den koster jo 20.000? repliserer Torkildsen, før han øyner muligheten til å dele litt livsvisdom med oss.

Du vet vel hva som er forskjellen på en gutt og en mann? Mannens leker er mye dyrere, ler han.

Kun de ivrigste

Pål Stensrud har holdt "leketøysforretningen" Padda Marinehandel åpen hele påsken, uten at det har bydd på de travleste arbeidsdagene.

Det var veldig bra på torsdag, men de resterende dagene har det bare vært de ivrigste som har dukket opp, forteller han.

Han tror de bistre værforholdene er en plausibel forklaring på hvorfor båtfolket mer eller mindre har uteblitt i påska.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem