RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skipspirater på offensiven

Sist oppdatert:
Det har vært en dramatisk økning antallet angrep fra tungt bevæpnede pirater utenfor indonesiske Sumatra, spesielt utenfor Aceh-provinsen hvor geriljaen har kontroll
Det internasjonale Maritime Byråets Pirat-senter i Kuala Lumpur har nå sendt ut en advarsel etter at hele åtte skip har blitt angrepet i løpet av 12 dager tidligere i juni.

Piratgruppene blir knyttet til seperatistbevegelsen GAM i Aceh-regionen på Sumatra. Gruppene skal være bevæpnet med maskingevær og granater.

De fleste bordingene finner sted innenfor en radius på 100 sjømil utenfor Aceh-kysten på det nordlige Sumatra på den indonesiske siden av det høyt trafikkerte Malakka-stredet.

Piratene finner stort sett et sted innenfor et lite område. Det nyeste er imidlertid at piratene har økt voldsnivået og begynt å ta gisler i form av kapteinen og maskinsjefen for deretter å forlange løsepenger fra rederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere