RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skipsprisene stigere raskere enn sin egen skygge

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at oppgang i tankskipprisene nå går så fort at selv ikke analytikerne klarer å henge med i svingen
- Du vet at markedet beveger seg raskt nå substansverdiene på skipene som kommer i analyserapporten er utdatert allerede første dagen analysen er publisert, slår shippingtidskriftet MarineMoney fast i sitt ukentlige nyhetsbrev.

Uttalelsen kommer etter at MarineMoney har lest denne ukens analyse på tankrederiet General Maritime fra nordmannen Ole Slorer i Morgan Stanley.

Slorer har basert analysen og sine nettoverdianslag på de siste tilgjengelige tallene fra det store skipsmeglerhuset Clarkson og kommer ut med en verdijustert egenkapital på 26 dollar pr. aksje for Genmar.

Det gir Genmar en prising i forhold til stålverdi på 144 prosent, og den høyeste blant tankrederiene på New York-børsen.

Det er basert på en prising av suezmax-nybygg på 68 millioner dollar, 70 millioner dollar for et fem år gammelt skip og 40 millioner dollar for et |10 år gammelt suezmax-tankskip.

Men som MarineMoney observerer så snakker verftene i Asia nå om priser på 80 millioner dollar for et nybygg, mens nykommeren på New York-børsen Top Tankers onsdag kveld meldte kjøp av fem 13 år gamle suemax'er til 51 millioner dollar pr. stykk.

- Ved å bruke litt ferskere tall når du oppdaterer Morgan Stanleys verdifastsettelse...er nettoverdien nærmere 35 dollar aksjen noe som gir en premie på kun 108 prosent, noterer MarineMoney.

- Så utfordrende det er for analytikerne å holde seg oppdatert, ser vi for oss at det gjør salgs- og kjøpsbeslutninger enda mer komplekse, konkluderer MarineMoney.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere