RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skipsregisteret på topp i internasjonal undersøkelse

Oslo (NTB): Det norske skipsregisteret (NIS) er på topp når det gjelder god standard. Det viser en årlig internasjonal undersøkelse.

Undersøkelsen foretas årlig og måler hvilke flagg som er kvalitetsflagg og som anbefales. Norsk internasjonalt skipsregister (NIS) topper denne gang listen, skriver Aftenposten.

NIS er ett av seks registre som ikke har noen anmerkninger når det gjelder seriøsitet, og som har et godt sikkerhetssystem til sjøs.

- At Norsk internasjonalt skipsregister kommer godt ut av en stor internasjonal undersøkelse, er gledelig. Slik bør det være i en næring som har kvalitet som kjennetegn, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund.

De siste ti årene har imidlertid NIS hatt stadig færre skip. Det skyldes at NIS ikke kan drive virksomhet overalt, mener Henriksen.

- NIS er det eneste register i verden som ikke får seile langs norskekysten. Det gjør at NIS-skip heller ikke kan seile i kystfart i resten av Europa fordi det skal være gjensidighet. I tillegg kan ikke NIS-skip seile på norsk sokkel. Potensialet er flere hundre skip inn i NIS hvis disse problemene blir løst, sier Henriksen.

Han sier det er stor konkurranse landene imellom for å tiltrekke seg skipsfart. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere