*Nettavisen* Nyheter.

Skiri er med i troppen mot Brann

VALLHALL (vif.no): Amund Skiri er med i troppen når Vålerenga reiser over fjellene til Bergen i morgen, og skal møte et Brann-lag som har fått en god start på sesongen. Melkadze er ute av troppen siden sist.

30.04.06 18:02

Assistenttrener Petter Myhre var en offensiv og optimistisk mann etter dagens treningsøkt.

- Vi har gjennomført en bra treningsuke, og fått inn mer trygghet på samhandlingen både offensivt og defensivt. Flere og flere er på vei mot skikkelig form. Vi er kapable til å vinne mot Brann, sier han til vif.no

Klikk på bildet for å forstørre.

I fjor hadde Vålerenga godt tak på Brann, med 2-1 seier i fire av fem innbyrdes oppgjør. Noe å ta med seg inn i kampen.

- Det er lettere å bruke positiv statistikk inn mot kamper. Men, det viktigste er prestasjonene vi gjør i morgen. Jeg har trua på at vi gjør en god prestasjon. Vi har hatt en god stigning spillemessig, og føler vi nærmer oss nivået vi skal være på. Det gir trygghet og en god tro på tre poeng mot Brann, sier han.

Tøft og tett igjen
Selv om trua på tre poeng er tilstede, har man også bra respekt for motstanderen.

- Kampen mot Brann blir garantert tøff, tett og jevn, som de andre kampene vi har spilt i år. Vi vet at vi må prestere maksimalt for å vinne, og Brann er et godt lag med mange matchvinnere de også. Det er to jevne lag som møtes, og da vinner det laget som har dagen og som får ut potensialet sitt, forklarer Myhre.

Myhre kan også avsløre litt av kamptaktikken.

- Vi ønsker å gå på banen og ta initiativet med en gang. Det er da vi føler vi har størst mulighet til seier. Det er noe vi ønsker å gjøre i hver kamp, selv om man kanskje ikke lykkes hver gang, sier han.

Negative medieoppslag
Som regjerende seriemestere, som samtidig har slitt litt i seriestarten, dukker det av og til opp medieoppslag med negativ vinkling, og noe som kan virke som forsøk på å forsure miljøet i troppen, fordi noen ønsker å spille fast fra start. Så også nå.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er noe vi lever med daglig i Vålerenga. Uansett hvordan vi gjør det, blir det galt. Når vi setter på 17-årige Glenn Roberts mot Rosenborg, blir det vinklet at Melkadze og Sørensen ikke fikk sjansen. Hadde vi brukt en av de nevnte foran Roberts, hadde vi fått kritikk for å ikke satse på de unge gutta, sier han.

Nettopp Melkadze og Sørensen ble intervjuet på TV2 fredag, i forbindelse med lite spilletid i seriestarten, uten at det bekymrer Myhre.

- Alle som er hos oss mener at de er gode nok for laget, og sånn skal det være. Vi som trenere har en jobb om å ta ut de 11 som vi mener gir oss størst sjanse til tre poeng. Det som er viktig er hvordan de som ikke spiller takler skuffelsen. De må gi maksimalt på trening, og bevise at de fortjener en plass på laget. Der er alle gutta i stallen vår veldig proffe, skryter Myhre.

- Samtidig vil alle få sjansen etter hvert, og da må de være klare når den byr seg. Det har vært et godt trykk på trening denne uka, der 2.lagsellveren har matchet 1.lagsellveren. Det viser at flere vil på laget, og det er kun positivt. Kampen om en plass på laget blir større og større, og det trenger vi. Kampene kommer tett, og det bli garantert skifter på laget underveis.

Restitusjon og terping
De neste ukene kommer skal Vålerenga spille kamp to ganger i uka, noe som betyr mindre tid til hard og tøff trening.

- Det er grunnen til at vi har trent såpass hardt fram til nå. Når vi har kamper søndag, onsdag og søndag igjen får vi ikke tid til å trene hardt. I slike perioder er det viktig å restituere godt, holde formen ved like, og terpe på detaljer, som avslutninger og innlegg, forklarer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Troppen
Det gjøres kun ett bytte i forhold til troppen som var tatt ut mot Rosenborg sist. Amund Skiri erstatter Levan Melkadze.

- Vi ønsket å ha en midtbanespiller/midtstopper ekstra med oss denne gangen, hvis det skulle bli behov. Vi føler vi er godt dekket på den offensive delen også, og det handler rett og slett om balansen i troppen, forklarer Myhre.

Vålerengas tropp mot Brann: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Magne Hoseth, 9 Ardian Gashi, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 16 Glenn Roberts, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 24 Kjetil Wæhler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.