Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Øyvind Johnsen, kan fortelle at skiglade sør- og østlendinger får det fineste været til helgen.

Sjekk været der du bor

- På Sør- og Østlandet blir det ganske pent vær. Se bort ifra vinden, så vil Sørlandet ha de beste forholdene for skiaktiviteter. Solen vil glimte til inne imellom, men noe mer skyet blir det på søndag, melder Johnsen.

Temperaturene går ned

Søndagen skal gi de beste bakkeforholdene, da vinden som herjer smått i begynnelsen av helgen, vil roe seg ned.

- Litt vind på lørdagen trekker noe ned, men det blir sol innimellom. Det blir fine forhold, spesielt på søndag blir det lite vind. Nå går jo temperaturen ned og det blir minusgrader allerede fra i morgen av. Kaldest blir det natt til søndag, sier han.

På Vestlandet blir det bra vær på lørdag. Søndag byr på noe mer skyer og litt regn i kystområdene.

- Du skal ikke se langt innover før nedbøren kommer som snø. I Midt-Norge blir det ganske bra, men også veldig likt som Vestlandet, forteller Johnsen.

Blåser bort på fjellet
Fjellområdene blir denne helgen preget av veldig mye vind og snøbyger.

- Bakkeforholdene blir vanskelige med all vinden. Man bør i hvert fall være forsiktig, det er lett å gå seg bort, sier Johnsen.

Han forteller videre at Nordland blir nokså brukbart på lørdag. Området får best vær på fredag. Det begynner smått med nedbør og vind på lørdag, for det trår skikkelig til på søndag. Samme i Troms.

Det som kanskje er felles for Nordland, er stort sett kuldegradene, men på søndag kan temperaturen stige til fire-fem plussgrader.

- Man må nok opp i høyden for at det skal bli snø. Storparten av Finmark får opphold begge dagene. Det blir stigende temperaturer, men uten særlig betydning.