RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Montasje/Nettavisen)

Skjebnerettssak for nettet

Sist oppdatert:
Må Telenor stenge tilgangen til piratnettsteder?

Mandag starter rettssaken mellom bransjeforeningen IFPI Norge og Telenor der IFPI krever at telegiganten sperrer for tilgang til fildelingsnettstedet The Pirate Bay.

IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) hevder at Telenor har et ansvar som medvirkende til de brudd på opphavsretten som skjer ved hjelp av The Pirate Bay, og har derfor stevnet selskapet inn for Asker og Bærum tingrett.

- Pliktig å bistå
- Vi har i vår henvendelse dokumentert en rekke eksempler på ulovlig fildeling gjennom The Pirate Bay i Telenors nett, og da er de pliktig til å bistå med å begrense eller avslutte den ulovlige aktiviteten, har Marte Thorsby i Ifpi tidliger sagt til DN.

Thorsby har ikke svart på Nettavisens henvendelser søndag.

Saken har stor prinsipiell betydning for alle leverandører av internettlinjer i Norge.Taper Telenor vil Internett endres slik at nettleverandører blir pålagt å sensurere alt som de vet kan brukes til noe ulovlig.

I Danmark har IFPI fått gjennom sine krav mot landets nettleverandører, men Danmark har en litt annen lovgivning enn Norge.

- Feil adressat
Telenor mener at de er helt feil adressat for stevningen fra IFPI.

- Selv om selve begjæringen om midlertidig forføyning bestrides er det viktig å poengtere at Telenor ikke sympatiserer med ulovlig fildeling eller andre former for ulovlig aktivitet på nettet. Men vi er grunnleggende uenige om hvordan man får bukt med ulovlig fildeling: Måten å komme dette til livs på går via andre veier enn å saksøke aktører som ikke har annen tilknytning til det ulovlige forhold enn at de gir tilgang til Internett i egenskap av å være ISP, har informasjonssjef Atle Lessum i Telenor tidligere sagt til Nettavisen.

Les saken: Telenor slakter platebransjen

Selv om The Pirate Bay er blitt solgt og har meldt at de vil forandre forretningsmodell, har ikke dette påvirket saken.

Det er satt av fem dager til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere