Skjebnesvanger avstemning for Lövfen

Statsminister Stefan Löfven står i sentrum for den verste regjeringskrisen i Sverige på lang tid.

Statsminister Stefan Löfven står i sentrum for den verste regjeringskrisen i Sverige på lang tid. Foto: Pontus Lundahl (NTB scanpix)

Snart stemmes det over Stefan Lövfens budsjett i Riksdagen. Følg utviklingen direkte.

03.12.14 13:15

Socialdemokraterna kommer ikke til å sende budsjettforslaget tilbake til finanskomiteen. Dermed blir det avstemning i den svenske Riksdagen onsdag klokka 16.

Socialdemokraterna (S) har bestemt seg for ikke å be om en ny behandling av forslaget, melder TT. Det blir etter alt å dømme nedstemt etter finansdebatten i Riksdagen klokken 16.

- Det finnes ingen åpning, sier sosialdemokrat Leif Jakobsson om hvorfor S ikke vil be om at forslaget sendes tilbake til finanskomiteen.

Sverigedemokraterna (SD) har varslet at de vil felle regjeringen gjennom å stemme på Alliansens budsjettforslag.

Skadeskutt
Et forsøk på å få i stand et budsjettforlik med de borgerlige partiene i Alliansen lyktes ikke, og Löfvens regjering får dermed ikke flertall for sitt budsjettforslag i Riksdagen.

- Hvis han (Lövfen) satser på nyvalg, har han en fordel av at Moderaterna ikke har noen partileder som har tiltrådt ennå. Og da er hovedmotstanderen skadeskutt. Men risikoen er da at Sverigedemokraterna blir enda sterkere, og Sverige trenger et budsjett i en eller annen form, og på en eller annen måte må man få budsjettet gjennom, sier Oslo-korrespondent for Dagens Nyheter og Svenske nyheter, Björn Lindahl, til Nettavisen onsdag formiddag.

Kan gå av
- Lövfen kan velge å gå av og la Alliansen ta over, eller svelge det Alliansen har av forslag i budsjettet. Da vil han trekke tilbake budsjettet, og det blir ny forhandlinger.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.