RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjebnetime i regjeringsforhandlingene

Foto: Arrow Press (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Forhandlingene om en ny regjering i Storbritannia kan være nær et gjennombrudd.

En sentral kilde hos partiet Liberaldemokratene sier ifølge BBC News at forhandlingene om en ny regjering kan være i havn i løpet av de neste 24 timene.

Liberaldemokratene har hatt samtaler med både toryene og Labour i et forsøk på å danne en regjeringsallianse.

Statsminister på fallrepet Gordon Brown har annonsert at han vil trekke seg som Labour-leder i september, et siste og dramatisk forsøk fra Labours side på å beholde makten, skriver blant andre The Guardian.

Ingen av de tre partiene fikk rent flertall i torsdagens parlamentsvalg. Både Labour og De konservative forsøker å vinne Liberaldemokratenes støtte for å komme i posisjon.

Browns overraskende kunngjøring på trappen foran nummer 10 Downing Street førte til at De konservative kom med et overraskende utspill overfor Liberaldemokratene: En folkeavstemning om valgsystemet og en koalisjonsregjering med Nick Cleggs parti i regjering. Utspillet, som The Guardian beskriver som langt utenfor partiets ideologiske grenser, skal ha rystet selv De konservatives egne folkevalgte.

Kravet om valgreformer var Liberaldemokratenes kanskje viktigste fanesak i valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere