Skjeggestad bru åpnes allerede fredag

FRAMSKYNDES: Skjeggestad bru på E18 åpner fredag, to dager tidligere enn planlagt.

FRAMSKYNDES: Skjeggestad bru på E18 åpner fredag, to dager tidligere enn planlagt. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Åpningen av Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand framskyndes to dager til fredag, opplyser Samferdselsdepartementet.

24.06.15 16:42

De første bilene kan passere brua klokka 10.00 fredag 26. juni, opplyser Samferdselsdepartementet.

– Det siste arbeidet med å tilrettelegge for trafikk i begge retninger på nordgående bru har gått raskere enn forventet, heter det i en pressemelding.

Kollaps i februar

Det var 2. februar i år at sørgående løp av Skjeggestad bru kollapset.

Eksperter i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har konkludert med at det var utfyllings- og planeringsarbeid i tiden rett før skredet som førte til dette.

Brua har siden kollapsen vært stengt, den sørgående delen er blitt sprengt, og det har vært jobbet med å stabilisere og bygge opp brua igjen. Da det sørgående løpet kollapset, ble en av pilarene det nordgående løpet står på, forskjøvet. Nå er det gjort omfattende stabiliseringsarbeid i området.

Fornøyd statsråd

– Jeg er svært fornøyd med at Statens vegvesen har fått utført det nødvendige arbeidet for å kunne åpne nordgående bru for trafikk i begge retninger før fellesferien, uttalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) tirsdag.

Han berømmet Statens vegvesen har gjort en svært god jobb med å finne praktiske løsninger underveis, samtidig som de har jobbet med gjenåpning av veien, først med den ene brua som åpner nå, så med full gjenoppbygging av det sørgående bruløpet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.