Gå til sidens hovedinnhold

Skjeggpryd gir mindre sex

Hvordan en mann takler hårveksten i ansiktet kan påvirke sexlivet hans, mener britiske forskere.

Menn som barberer seg hver dag får mer sex enn de som lar skjegget gro, skriver American Journal of Epidemiology ifølge ABC Online.

Tøff hverdag
I tillegg har mennene som ikke barberer seg hver dag 70 prosent større risiko for å få slag, viser en stor undersøkelse. Over 2.400 personer deltok i undersøkelsen som ble gjennomført av et team ledet av professor Shah Ebrahim ved Universitetet i Bristol.

De som ikke tok seg tid til barbering hver dag hadde også mindre sjanser for å bli gift, og de endte oftere opp med fysisk krevende jobber. I tillegg hadde denne gruppen færre orgasmer, de var ofte lavere enn andre menn og hadde større sjanse for å få hjertekrampe.

Barber deg
Forskerne er imidlertid usikre på om det er skjegget som har skylden for de seksuelle problemene. En av årsakene til forskjellene kan for eksempel være at det er en spesiell type menn som lar skjegget stå.

Andre årsaker kan være at menn som barberer seg sjelden produserer mindre testosteron, eller at de er ugifte og dermed ikke har muligheten til å ha sex så ofte som gifte og nybarberte ektemenn, mener forskerne.

Uansett er det mye som tyder på at man ikke taper noe på å barbere seg daglig.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger