RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjelte ut Jens

Olav Magnus Linge tenker å ta SU-plattformen til regjeringen.
Olav Magnus Linge tenker å ta SU-plattformen til regjeringen. Foto: Sosialistisk Ungdom
Sist oppdatert:
Men nå er Olav Magnus Linge inne i regjeringsvarmen. De nye rådgivere til de nye SV-statsrådene er tidligere skarpe kritikere av regjeringen.

Tirsdag ble nestleder i Sosialistisk ungdom (SU) Olav Magnus Linge (26), politisk rådgiver for den nye Miljøvernministeren Bård Vegard Solhjell (SV), mens nestleder og politisk ansvarlig i miljøstiftelsen Zero, Unni Berge (33), ble ny politisk rådgiver for SVs nye Utviklingsminister Heikki Holmås.

Begge har en lang historie i kritikk av regjeringen.

SU-plattformen

For to år siden beskyldte Linge statsminister Jens Stoltenberg for å ha latt markedet ta over for mye av styringa og var blant annet sterkt kritisk til delprivatiseringen av Statoil. Han mente statsministeren kjøpte en «Høyre-pakke».

- Det er ikke noe rop om mer Høyre-styre blant velgerne. Problemet for det rødgrønne prosjektet er Jens Stoltenberg, sa Linge til Klassekampen den gangen.

I dag har pipen fått en annen lyd.

- Hehe, du skal ikke lete lenge for å finne skarpe uttalelser fra meg. Jeg er stolt av det har gjort i SU. Men Stoltenberg er for lengst tilgitt, sier han.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Vegard Solhjell. Jeg har stor respekt for hans integritet og fagkunnskap, legger Linge til.

Likevel sier han at den politiske plattformen til Sosialistisk Ungdom blir viktig for ham i jobben.

- Jeg ser fram til å jobbe med miljøspørsmål. Det er viktig at Norge reduserer sine utslipp, bygge et renere samfunn som gir fordeler til selskaper som tar klimagassutslipp for alvor. Klimameldingen blir et viktig steg fremover, sier Linge.

- Opptatt av detaljer

Unni Berge har i jobben i Bellona og i miljøorganisasjonen Zero stått bak flere avsløringer og rettet skarp kritikk mot regjeringens klima- og oljepolitikk.

- Grunnen til at til jeg har kritisert myndighetene er rett og slett fordi jeg har vært opptatt av politikk, sier Berge.

Hun gleder seg nå til å ikke sitte på utsiden av regjeringen lenger.

- Det er ikke uinteressant å sitte der besluninger faktisk skjer, sier hun.

Berge synes det er bra at de rødgrønne har satt i gang store satsinger i utviklingspolitikken.

- Men det er viktig at de store verdiene blir forvaltet på en god måte. Nå har jeg aldri vært politiker før, men jeg kommer fortsatt til å være opptatt av detaljene, det er der problemene ligger, sier hun

- Samtidig skal vi ikke være så redde for å gjøre feil at vi aldri tør å gjøre noe, avslutter Berge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere