*Nettavisen* Nyheter.

Skjelte ut reporter etter Zlatan-hyllest

Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix / Skjermdump Fotbollskanalen

- Det er latterlig å holde på med det der.

15.11.12 09:05

SVERIGE - ENGLAND 4-2:

Zlatan Ibrahimovic var på alles lepper onsdag kveld, etter å ha levert en av årets sterkeste prestasjoner på en fotballbane.

Les mer om den utrolige kampen her.

Den svenske superstjernen scoret alle fire målene mot England i Sveriges 4-2-seier, og kronet det hele med et mål man ikke trodde var mulig å score.

Etter kampen var det derfor ikke så rart at spissen med hestehalen stjal mesteparten av oppmerksomheten fra journalistene.

- Latterlig
Det likte Sveriges landslagssjef dårlig. Erik Hamrén klarte nemlig å hisse seg opp da han stilte til intervju med TV 4 noen minutter etter at kampen var ferdigspilt.

- Hvor mye føler du at dette er lagets verk, og hvor mye føler du at dette er Zlatans verk?spurte TV 4-profilen Patrick Ekwall.

- Det er latterlig å holde på med det der. På et lag er det 11 spillere som jobber hardt for hverandre. Én spiller kan ikke gjøre noenting. Han er jo i verdensklasse, det viser han med fire mål her, men han kan ikke gjøre det alene, svarte Hamrén sint.

- Det er nesten så vi tror han kan det, fulgte Ekwall opp med.

Og da ble begeret fullt for Erik Hamrén.

- Det synes jeg er lite respektfullt mot de andre som var ute på banen. Det er virkelig lite respektfullt mot de andre som jobbet der ute. Det er verdensklasse (det Zlatan gjør), men de andre gjør også en jævla jobb, svarte Hamrén.

Da ble stemningen så dårlig i intervjuet at TV4-Ekwall stilte ett spørsmål til, fikk et kort svar og ga opp hele prosjektet.

Her kan du se Hamréns utbrudd.

Se Zlatans fire mål her (artikkelen fortsetter under):

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', '585E3A999116484B9E23E7CB4F7DA12D', 'dnlijrzd7emi1g81f3b4ruvah', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-dnlijrzd7emi1g81f3b4ruvah', 'eplayer14');

Fikk ikke viljen sin
Selv om Hamrén ville ha fokus på hele laget, ikke kun Zlatan, fikk han selvsagt ikke viljen sin. Til det var PSG-spissens prestasjon for sterk.

Reaksjonene lot heller ikke vente på seg fra det som kunne krype og gå av fotballfolk onsdag kveld.

- Jeg har spilt fotball i lang tid, men Zlatans siste mål er trolig det beste jeg har sett. Jeg kan ikke gi en større hyllest enn det, sier England-kaptein Steven Gerrard, ifølge BBC.

- Zlatan var helt enestående, sier Gary Cahill ifølge Expressen.

- Zlatan har runda fotball. Enten legger vi ned hele skiten, her og nå, alternativ flytter vi alle brikker tilbake til start. At det går an, tvitret Cmore-kommentator Per-Jarle Heggelund sent onsdag kveld.

Første med fire mål
Ifølge statistikkselskapet Infostrada er Zlatan den første spilleren til å score fire mål mot England, og den siste som har scoret hat trick mot engelskmennene siden Marco van Basten gjorde det i 1988.

Svensken har slitt mot engelske lag gjennom hele karrieren, noe motstanderne fra England ofte har påpeket. I går lukket han kjeften på kritikerne.

- Det er sånn med engelskmenn at man ikke er en god spiller hvis man ikke scorer mot dem. Nå sier de kanskje det motsatte, spøker Zlatan etter kampen ifølge Aftonbladet.

Selve superscoringen beskriver Zlatan på denne måten:

- Det var et fint mål. Jeg visste hvor målet var, og jeg ville bare treffe ballen skikkelig. Jeg prøvde å vinkle meg mot den retningen jeg ville skyte, og jeg fikk bra treff. Men det var kanskje litt flaks at den spratt inn der den gjorde, sier han uvanlig diplomatisk.

Selv om alle snakket om det fjerde målet, fornektet ikke svensken seg da han ble spurt om å rangere fjerdescoringen etter kampen.

- Jeg er mest fornøyd med det første målet. Det er historisk, sa han.

Målet var nemlig det første i Sveriges nye nasjonalstadion Friends Arena.

Svenskene kunne neppe ha håpet på en bedre åpning.

KONKURRANSE: Hjelp oss å kåre årets lag i Tippeligaen - bli med i trekningen om et kamera til verdi av 2500 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.