Gå til sidens hovedinnhold

Skjelven tysk statsminister vekker oppmerksomhet

Tysklands statsminister Angela Merkel så ut som hun kunne være nær ved et illebefinnende i Berlin tirsdag.

Merkel (64) begynte å skjelve mens hun hørte på et militærorkester utendørs i varmt vær sammen med Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj. Hendelsen ble fanget opp på video og plukket opp av både Bild og flere andre tyske medier, i tillegg til flere internasjonale nyhetsbyråer.

Kort etter virket det som om hun var kommet til hektene igjen, og hun antydet at hendelsen skyldtes dehydrering.

Se Merkels ukontrollerte skjelvinger i videoen øverst i saken!

– Jeg har drukket minst tre glass vann, som jeg åpenbart trengte, så nå er jeg i fin form, sa hun på en pressekonferanse sammen med Zelenskyj.

Les også

Clinton kollapset avlyser reiser på grunn av helsen

Dehydrert

Den ukrainske presidenten, som opprinnelig er komiker, smilte og sa at han selvsagt ville ha kommet henne til unnsetning dersom det hadde vært nødvendig.

– Hun sto ved siden av meg og var fullstendig trygg, spøkte han.

Også ved noen anledninger tidligere er Merkel, som fyller 65 år neste måned, blitt rammet av skjelving som er blitt forklart med dehydrering i varmt vær.

Zelenskyj kom tirsdag til Berlin på sitt første besøk som ukrainsk president. I samtalene med Merkel var den væpnede konflikten i Øst-Ukraina et av temaene.

28 grader

Det skal ha vært 28 varmegrader ute da Merkel begynte å skjelve, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hele kroppen hennes skalv og hun knep sammen leppene sine for å prøve å bevare roen i den ukontrollerte situasjonen mens hun sto der med Ukrainas president.

Ifølge AP er det ikke offentlig kjent om Merkel har noen helseproblemer, da de i Tyskland er veldig restriktive i å gi ut slik informasjon.

Les også

Merkels koalisjon knaker i sammenføyningene etter partilederavgang

Ikke unormalt

Flere internasjonale medier omtalte skjelvingen til Angela Merkel tirsdag. Videoen, som viser hvor mye kroppen hennes skjelver, vekker oppsikt - men det er ikke nødvendigvis unormalt at dette skjer.

Nettavisen har snakket med Astrid Nylander Almaas, som jobber som lege og er kjent fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?». Hun forteller at det kan være flere grunner til at man begynner å skjelve helt plutselig.

- Generelt kan jeg si at det finnes mange helt normale fysiologiske grunner til å skjelve; dehydrering, lavt blodsukker, lang reise, dårlig dag. Kropper reagerer forskjellig, sier Almaas, som understreker at hun ikke uttaler seg om Merkel.

Flere internasjonale medier omtalte skjelvingen til Angela Merkel tirsdag.

Les også

Merkel advarer mot økende jødehat i Tyskland

Les også

Merkel utelukker toppjobb i EU

Les også

Merkel åpner for klimanøytralitet

Kommentarer til denne saken