*Nettavisen* Nyheter.

Skjenket vann - mistet bevillingen

Foto: Erik Werner Andersen (Østlands-Posten)

Kroken på krana etter vannservering.

25.08.11 08:20

13. juli ble en beruset mann servert mat og vann på Big Horn på Torget i Larvik. Nå må restauranten være uten skjenkebevilling en dag i oktober. Årsaken var at mannen fikk oppholde seg i restauranten.

- Vi må forholde oss til lovverket. I dette tilfellet alkoholforskriftens paragraf 4-1 som sier at berusede personer ikke må gis adgang til et skjenkeområde, sa Jon Anders Wirgenes, som er saksbehandler og avdelingsleder i kommunens alkohol og kontroll, til Østlands-Posten tidligere i sommer.

Straffes
Onsdag kveld bestemte kontrollutvalget for alkoholomsetning i Larvik kommune at restauranten skal straffes med å bli fratatt skjenkebevillingen en dag i oktober. Arbeiderpartiet, KrF og SV dannet flertallet i avgjørelsen, mens Høyre og Fra stemte mot, skriver Østlands-Posten.

Da den berusede mannen bestilte mat og øl 13. juli, var beskjeden klar fra betjeningen på restauranten. Øl kunne han ikke få, men han ble derimot servert vann.

Skjenkekontrollører fra Larvik kommune observerte episoden. Senere innstilte kommunens saksbehandler Jon Anders Wirgenes på at familierestauranten skulle miste skjenkebevillingen en helg i september.

- Komplett uforståelig
Daglig leder ved Big Horn i Larvik, Tony Medeiros, sa til avisa at han har vanskelig for å forstå hvorfor.

- Jeg tror vi er et av de strengeste serveringsstedene i Larvik. Episoden vi kan få straff for ble håndtert av to proffe servitører som begge har fagbrev og skjenkeprøve. Jeg mener de gjorde alt riktig og synes det ville være komplett uforståelig om vi skal bli straffet for å servere noen vann, sa Medeiros.

Han mener skjenkekontrollørene har framstilt episoden helt korrekt, med et unntak.

- Vi er uenige om hvor påvirket denne personen var. Vi mener han var lett påvirket, de sier han var åpenbart påvirket, sa Medeiros.

Restauranten har nå mulighet til å klage på avgjørelsen.

Les flere saker fra Østlands-Posten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag