*Nettavisen* Nyheter.

Skjerper kontrollen med grasrotpenger

Oslo (NTB-Mats Rønning): Regjeringen endrer reglene for å motvirke juks med grasrotmidler fra Norsk Tipping. Det skjer etter avsløringer i søndagens VG.

09.09.12 16:47

- Grasrotandelen er en flott ordning som kommer mange lag og foreninger til gode. At noen jukser er ikke et argument mot ordningen, sier statssekretær Mina Gerhardsen (Ap) i Kulturdepartementet til NTB.

Hun sier regjeringen nå vil sende på høring et forslag til endringer i reglementet, som skal gjøre det vanskeligere å misbruke ordningen.

- Vi vil øke kravene til rapportering og føre et mer aktivt tilsyn. Fiktive lag og foreninger vil bli utestengt for all framtid og styremedlemmer for en periode, sier Gerhardsen.

Avisen har gjennomgått listene over mottakere av grasrotmidler og konsentrert seg om klubber som har fått utbetalt høye summer på få spillkort. Kartleggingen viser blant annet at flere idrettslag ikke kan føre regnskap for bruken av grasrotmidlene, at idrettslag benytter midlene til å gi lån til ledere i klubben og at flere klubber har inngått avtaler med storgamblere for å bryte maksgrensene til Norsk Tipping. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag