RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjerpet sikkerhet etter mystisk bilpåkjørsel i Beijing

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-Reuters-AFP): Kinesisk politi har innledet en stor sikkerhetsoperasjon etter at en bil kjørte inn blant fotgjengere på Den himmelske freds plass i Beijing og deretter tok fyr.

Mange mennesker, deriblant flere turister, ble skadd da bilen skjente av veien og kjørte rett inn blant fotgjengere på den berømte plassen mandag. Øyenvitner forteller at de like etterpå hørte et smell og så begynte bilen å brenne. De tre personene som satt i bilen, var alle døde da politiet kom fram.

Det er ikke kjent om det var en bombe i bilen, men kort tid etterpå sperret politiet av et stort område rundt den symboltunge plassen. Flere gater ble stengt, det samme ble en rekke T-banestasjoner. Store skjermer ble satt opp rundt bilvraket for å hindre innsyn.

Bilder lagt ut på sosiale medier viser den brennende bilen og en svart røyksky stige mot himmelen, rett foran det berømte portrettet av Mao Zedong som henger på det tidligere keiserpalasset. Mange av bildene ble imidlertid slettet rett etter at de ble lagt ut.

Den himmelske freds plass var åsted for massakren i 1989, da myndighetene satte hæren inn for å slå ned på demonstrerende demokratiforkjempere. Plassen har siden da vært under streng bevoktning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere