*Nettavisen* Nyheter.

Skjerpet sikkerhet ved mottak på Tøyen

Denne veggen skal hindre gjennomgang fra Kjølberggata til Brinken på Tøyen, der det ligger et hotell som huser asylsøkere. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Politiets utlendingsenhet sier de frykter ordensforstyrrelser og opptøyer ved et ankomsthotell for flyktninger på Tøyen i Oslo.

28.10.15 14:01

Passasjen mellom Brinken på Tøyen – der Politiets utlendingsenhet (PU) holder til – og Kjølberggata, der hotellet som huser nyankomne asylsøkere ligger, er stengt, melder NRK.

Det er satt opp en høy trevegg og metallgjerde i passasjen, og hengt opp plakater med påskriften «Ingen adgang» på norsk og arabisk. Et annet skilt ber beboerne om å holde seg innenfor det avgrensede området.

Les også: Kapasiteten sprengt på UDIs nye mottak i Råde

Ifølge stab- og sikkerhetssjef i PU, Geir Bang Danielsen, er det fordi de frykter ordensforstyrrelser, opptøyer og oppblomstring av kriminalitet.

– Vi har iverksatt flere sikkerhetstiltak i forbindelse med flere scenarioer, inkludert brann, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags tiltak det er, sier Danielsen, som avviser at mottaket har mottatt trusler.

Les også: UDI: 787 har returnert frivillig

PU har et godt samarbeid med Oslo politidistrikt, som patruljerer området jevnlig, ifølge Danielsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.