*Nettavisen* Nyheter.

Skjerpet straff for overgrepsdømt 64-åring

Bodø (NTB): En 64 år gammel mann har i Hålogaland lagmannsrett fått skjerpet straffen etter at han anket en overgrepsdom. Mannen er funnet skyldig i overgrep mot en gutt og en psykisk utviklingshemmet mann.

I februar i år ble mannen i tingretten dømt til tre års fengsel for overgrepene mot gutten, men frikjent for overgrepene mot den psykisk utviklingshemmede mannen. 64-åringen anket dommen for overgrep mot gutten, mens aktor anket frifinnelsen for overgrep.

Juryen i lagmannsretten brukte bare vel 40 minutter på å kjenne 64-åringen skyldig i samtlige anklager, skriver Avisa Nordland.

Fengselsstraffen ble skjerpet fra tre år til fire år, oppreisningserstatningen til gutten fra 120.000 kroner til 175.000 kroner, samt at mannen ble dømt til å betale en oppreisning på 125.000 kroner til den psykisk utviklingshemmede mannen.

Overgrepene mot gutten skjedde fra han var 12 år og til han nærmet seg 20. I tillegg er 64-åringen dømt for å ha forbrutt seg mot den psykisk utviklingshemmede mannen ved flere anledninger fra høsten 2003 til 2005.

Overgrepssaken ble først kjent i 2006 da den da 18 år gamle gutten angrep mannen med kniv og ble dømt til ett års betinget fengsel. Overgrepene ble imidlertid ikke anmeldt eller etterforsket før tre år senere, og saken endte med henleggelse. Lagmannsretten kritiserer i dommen både påtalemyndigheten og politiet for ikke å ha startet etterforskning av overgrepene da de ble kjent i 2006. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.