RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjønner ikke vitsen

Sist oppdatert:
Tormod Granheim forstår ikke hvorfor Cato vil så raskt opp på toppen av Everest. Les kommentaren hans!

På et møte med sherpa-sjef Dawa torsdag bestemte Unarmed-klatrerne seg for å revidere tidsplanen. De vil til toppen to dager tidligere enn først planlagt.

Everest-veteran Tormod Granheim skjønner ikke vitsen.

- Selv om ekspedisjoner krever omfattende organisering er det ikke organisert idrett, skriver han i bloggen sin. Vær, helse og andre eksterne faktorer vil diktere dato for toppforsøket. Hvem vet når været viser seg fra sin beste side?

Her finner du hele kommentaren til Tormod.

Jet-vinden
På Everest er det været som bestemmer alt.

- Når det blåser hardt nok til at store rutefly kan spare en time eller tre på halevind mellom Oslo og New York, da er det ikke bare farlig å klatre til topps på Everest. Det er rett og slett umulig. Jetvindene bestemmer på verdens tak, skriver Tormod.

Da han klatret opp på Everest i 2006 sammen med kompisen Tomas Olsson, visste han at de måtte være klare til et toppforsøk på kort varsel i en hel måned.

- Perioden fra 10. mai til 10 juni følte vi at vi hadde god sjanse til å nå toppen. Deretter valgte vi en ikke helt tilfeldig dato midt i perioden, 17. mai, som forventet toppdag. At vi nådde til topps 16. mai var på grunn av den gode værmeldingen for dagen.

Keep it real
Tormod synes altså at Cato bør holde fast på realismen. Men han har sans for holdningen hans:

- Det at gruppen endrer detaljene på denne måten kan vi ikke tolke som noe annet enn et tydelig tegn på optimisme. Og det øker sjansen for å nå til topps!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere