RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjønnhet for late jenter

For travel til å dyrke skjønnhetsritualer som tar timevis? Les den optimale timeplanen: Se fantastisk ut – uten å bruke tid på det!

(Womanweb.no): Spre alt utover uka, og bruk heller en liten stund på ditt eget utseende hver dag.

Mandag – 20 minutter

2 min: Skrubbehansker

BS-handske
BS-handske
Nylonhansker fra Body Shop er geniale og koster bare 49 kr. Tre dem på hendene og såp dem inn, før du vasker deg som normalt. Du kan godt gni et par ekstra runder der huden er tørr og ru.

1 min: Barbere under armene

Ha høvelen hengende i dusjen slik at den er lett tilgjengelig. Prøv for eksempel Gillette Venus, den har bøybart hode og koster ca 80 kr.

gil venus
gil venus
2 min: Fuktspray for kroppen

Du har ikke tid til å smøre inn kroppen med bodylotion om morgen, sier du? Vel, det trenger du ikke heller. Det finnes mange produkter som kun skal sprayes kjapt på huden. Prøv for eksempel Skin Drink Airbrush Moisturiser fra Model Co (245 kr).

15 min: Fjerne lakk + file

Vel hjemme fra jobben er det på tide å gjøre en bitteliten anstrengelse for å fjerne flere av helgens spor. Lakkfjerningen gjør du

skindrink
skindrink
på null komma niks, neglene filer du mens du koser deg med mandagens tv-serier.

Tirsdag – 11 min

2 min: Skrubbehansker

Nok en runde med innsåping og skrubbing.

7 min: File føttene

Ta med deg fotfila inn i dusjen for å spare tid. Pass på så du ikke filer for hardt. For mye filing kan føre til at huden produserer mer hud for å beskytte seg, og dermed får du bare tykkere og hardere hud under føttene. TL Design har en keramisk fotfil til 89 kr.

2 min: Fuktspray for kroppen

En kjapp dusj med fuktighet for hele kroppen, akkurat som i går.

Onsdag – 26 minutter

2 min: Skrubbehansker

Også i dag tar du en omgang hvor du gir kroppen det glatte lag.

biothermexfolgel
biothermexfolgel
7 min: Barbere bikinilinjen + under armene

I denne effektive skjønnhetsplanen er det ikke plass til high maintenance-sysler som å stelle buskaset på daglig basis. Pass på at høvelen er skikkelig skarp, sløve blader gjør at barberingen tar lenger tid! Samtidig gir du armhulene en liten oppfriskning.

2 min: Fuktspray for kroppen

Nå begynner du kanskje å komme inn i rutinen?

dermalog
dermalog
15 min: Ansiktsskrubb + maske

Onsdag kveld setter du av en liten stund til ansiktspleie. Først tar du en rengjørende runde med ansiktsskrubben Biotherm Exfoliating Gel til 215 kr. Deretter er det klart for en ansiktsmaske. Denne bør tilpasses hudtypen din, men vi er fan av Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque til 550 kr.

Torsdag – 19 minutter

2 min: Skrubbehansker

Gi oss i dag vår daglige skrubb!

2 min: Fuktspray for kroppen

Spray og smør, nok en gang. (Nå er det vel like før vi blir beskyldt for indoktrinering.)

expressfin
expressfin
15 min: Lakke negler

Torsdag kveld, og du finner garantert noe å more deg med foran tv’en (eller et Woman å lese). Test for eksempel Maybelline Express Finish Shock neglelakk (79 kr). De lover å tørke på minuttet, og da kan du ta deg tid til to lag. Bare vent ti minutter før du legger på strøk nummer to. For å fremskynde prosessen ytterligere kan du bruke Top Speed Top Coat fra Revlon, som gjør at neglelakken din tørker enda fortere (110 kr)

Fredag – 15 min

2 min: Skrubbehansker

topspeed
topspeed
Få igang blodsirkulasjonen og skrubb deg god og varm nok en gang.

5 min: Barbere bikinlinjen

Det kan være greit å få bort litt hårvekst sånn før helga ¿ Skyll høvelen ofte og smør deg inn med noe desinfiserende etterpå (f.eks Pyrisept eller tetreolje), så unngår du irritert, rødprikkete hud.

2 min: Fuktspray for kroppen

Same procedure as every day, Miss Sophie!

6 min: Nappe øyenbryn

Hvis du napper bort litt overflødige hår en gang i uka, er det lett å holde formen på øyenbrynene ved like. Hvis du ikke har nappet øyenbrynene før, kan du få gjort det i en salong for et par hundrelapper.

Lørdag – 27 min

5 min: Kroppsskrubb

exofotonic
exofotonic
“Hva! Skrubbings i dag også,” tenker du kanskje. Men i dag har vi tid til å gå litt mer grundig til verks, med en skikkelig skrubbekrem med korn i. L’Oréal Exfotonic Exfoliating Scrub er en av våre absolutte favoritter, og koster 79,50 kr.

5 min: Bodylotion

Nå er det tid for en deilig seanse med en rik, velduftende kroppskrem. Lørdagen må by på ekstra luksus, velg gjerne en bodylotion i samme serie som yndlingsparfymen din. Prøv for eksempel White Musk Extra Rich Body Cream fra The Body Shop til

WhiteMusk
WhiteMusk
149 kr.

7 min: Barbere leggene + under armene

Du bruker kanskje ikke så mye tid som fem minutter engang for å sveipe over begge leggene med høvelen? Uansett er det bedre at du tar deg litt god tid, slik at du styrer unna hastverkskutt og såre fartsstriper. Glatte armhuler er et pluss på lørdagskvelden.

10 min: Ansiktsmaske

Gi ansiktet ditt ekstra glød med en oppkvikkende maske, eller en fuktmaske hvis huden din trenger det. Ligg imidlertid unna dyptrensende masker før du går ut, siden disse kan lokke urenheter opp i dagen.

Søndag – 24 min

2 min: Skrubbehansker

Deilig for å vekke kroppen til liv på en søndag så vel som på en hverdag.

5 min: Hårkur

lifetex
lifetex
Mens du skrubber, lar du en hårkur sitte i. Du bør gi håret ditt ekstra næring en gang i uka. Prøv Lifetex Buttermilk Mask fra Wella, 175 kr

15 min: Dampe og klemme hudormer

Etter en varm og dampende dusj er ansiktet ekstra mottakelig for klemming av porer. For å gjøre det enda lettere å få ut hudormer og sorte prikker, kan du koke opp vann, helle det i et fat og sitte bøyd over dampen i ti minutter med et håndkle over hodet. Vikle papir rundt fingertuppene før du klemmer, ellers kan du gi deg selv en hissig kvise.

2 min: Fuktspray for kroppen

Avslutt skjønnhetsuka med en lett dusj av fuktighet. Hvis du har tid og gidder, kan du jo bruke en ordentlig bodylotion i dag også, bare sånn for velværens skyld. God ny skjønnhetsuke!

Les også:

Gode skrubbetips

Spis deg til fin hud

Trenger du en makeover?

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere