Gå til sidens hovedinnhold

Skjønner du noe av dette?

«W høne å plassere, drikke, s og sølevann de må dekkes». Er det rart Guro H. Berntsen stusser over brukerveiledningen til sitt nye kjøleskap?

- Brukerveiledningen kunne like gjerne vært skrevet på gresk. Språket de kaller norsk her er komplett uforståelig, sier Guro H. Berntsen til Romerikes Blad.

Setninger som «Tillat menighet mat og drikke for å kjøle ned utsiden av apparatet», fikk Lillestrøm-kvinnen til å lure på om hun var utsatt for en spøk, da hun skulle ta i bruk sitt nye kjøleskap.

- Hårreisende
Brukerveiledningen som inneholder tips og råd til hvordan man bruker kjøleskapet riktig, er skrevet på flere språk. Et av dem skal være norsk.

- Jeg synes det virker helt hårreisende at en profesjonell produsent sender ut noe slikt med produktene sine. Det ser nesten ut som om veiledningen er oversatt ukritisk med Google translate eller noe, sier Berntsen.

Hun understreker at hun er fornøyd med selve kjøleskapet, og at hun ikke var avhengig av brukerveiledningen for å ta i bruk kjøleskapet:

- Men jeg synes ofte det er greit å lese gjennom for å se om det står noe der som jeg bør vite.

- Bedre med engelsk
Berntsen mener det hadde vært bedre om brukerveiledningen var skrevet på kun engelsk, framfor dårlig norsk.

- Eldre folk som vil lese bruksanvisningen kan jo bli sittende og lure på hva dette er for noe. For min del gikk dette greit, men produsenten bør jo skjerpe seg og få orden på språket de bruker, sier hun.

Undersøker årsaken
Kombikjøleskapet Guro H. Berntsen kjøpte hos Lillestrøm Elektro nylig, er av typen Whirlpool ARC 2223.

Hos Whirlpool Norge blir ledelsen overrasket når de presenteres for det noe merkelige språket i brukerveiledningen.

- Vi selger tusenvis av dette produktet, og har ikke fått lignende tilbakemeldinger, så det virker litt pussig, sier marketing manager Jon Haraldsen i Whirlpool til Romerikes Blad.

Han forklarer at selskapet bruker et eksternt byrå til oversettelser av brukerveiledninger.

- Her er det mulig språket ikke er kontrollert godt nok på den utgaven som har fulgt med dette kjøleskapet. Vi håper og tror at dette er et enkeltstående tilfelle, men vil nå undersøke nærmere hva som har skjedd, sier Haraldsen.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger