*Nettavisen* Nyheter.

Skjønnhetstips for deg som har kviser

Foto: (scanpix)

Her får du som har kviser vite alt du trenger om hvordan du skal behandle huden din, hvordan du kan dekke til kvisene og hva som kan hjelpe.

12.08.03 14:00

Nettstedet Health24 har disse skjønnhetstipsene til de som har kviser:

1. Hudrensing
De fleste leger anbefaler at folk med kviser vasker huden forsiktig med et mildt rensemiddel en gang om morgenen, en gang om kvelden og etter trening.

2. Ikke vær gjerrig på fuktighetskremen
Fet hud trenger også fuktighet. Velg vannbaserte produkter i stedet for kremer som inneholder olje, og sjekk at de er merket «nonacnegenic» (fører ikke til kviser) og «noncomedogenic» (tetter ikke sorte prikker).

Klikk på bildet for å forstørre.

3. Hold håret rent

Det er viktig å vaske håret regelmessig. Unngå fete hårprodukter som voks, for det kan spre seg til pannen din og tette igjen porene.

4. Velg riktig sminke
All sminke, som foundation, rouge og øyenskygge, bør være oljefri. Velg rouge og øyenskygge i pudderform, og bruk sminke merket «nonacnegenic» eller «noncomedogenic». Fjern sminken hver kveld med såpe og vann.

5. Slik dekker du
En hudfarget kvisekrem som inneholder benosylperoksid, salisylsyre eller svovel dekker trygt over kviser. Løst pudder blandet med oljefri hudkrem dekker også godt. Hvis du har på en grønn dekk-krem under den hudfargede dekkes rødfargen ekstra godt.

6. Øyekrem
Øyekremer er som oftest tykkere og fetere enn ansiktskrem. De kan føre til små hvite cyster under øynene, og de kan også påvirke områdene rundt, slik at du får kviser på kinnene, kinnbena og pannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Soling

Mange medisiner som brukes til å behandle kviser gjør at du lettere blir brent. Soling gjør riktignok kvisene mindre tydelige og får huden til å føles tørrere, men disse forbedringene er bare midlertidige. Det finnes ingen bevis for at sol hjelper mot kviser.

8. Vær forsiktig med barberingen
Bruk skarpe barberblader, og gjør skjegget mykt med såpe og vann før du tar på deg barberskum. Barbér deg forsiktig og bare når det er nødvendig.

9. Unngå trange klær
Trange BH-stropper, hodebånd, krager og andre klær som presser på huden kan føre til sorte prikker i de hudområdene. Ha heller på deg løse, kjølige klær.

10. Parfyme
Har du parfymerte produkter i ansiktet kan det irritere huden og føre til allergiske reaksjoner. Hold deg til parfymefrie eller hyperallergeniske produkter.

11. Ikke klem!
Ikke klem eller klor på kvisene eller de sorte prikkene. Hvis du tar for mye på huden det infiserte materialet gå dypere inn, og dette kan føre til mer betennelse, og eventuelt arr eller flere sorte prikker.

12. Gi huden en pause
Hvis du bytter hudpleieprodukter hele tiden og prøver for mange ting, gir du aldri noe en sjanse til å virke. Prøv ett nytt produkt av gangen, og bruk det i minst tre uker for å sjekke effekten.

13. Hold deg unna kjøkkenet
Å jobbe på kjøkkenet, dra på ferie til steder med høy luftfuktighet eller bruke badstu, kan gjøre kvisene verre.

14. Sov
Åtte timers søvn er ikke bare viktig for din generelle helse, men også for huden din. Du trenger hvile for å bygge et sunt immunsystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.